Nieuwe 2023 Mini Countryman vastgelegd:

Nieuwe 2023 Mini Countryman vastgelegd:

Er zijn foto's genomen van de nieuwe Mini Countryman, hij komt als serie EV en als grotere auto.

De nieuwe generatie van de Mini Countryman verschijnt in 2023. De grootste auto in de Mini-familie is de Mini Countryman, die ook klaar lijkt om te groeien.

Terwijl hatchbacks in het leveringsgamma van Mini veruit de populairste modellen van het merk zijn, staat de Countryman structureel op een nipte tweede plaats. Mini lift met de SUV al jaren mee op het succes dat dergelijke hoge modellen plegen te hebben. Vorig jaar verkocht de Mini wereldwijd meer dan 80.000 Countrymen, een stijging van ruim 5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Ruwweg 30 procent van alle Mini's die jaarlijks worden verkocht is een Countryman, en dat levert de fabrikant duidelijk meer plezier op. Er komt een nieuwe SUV aan, dus de nieuwe Mini Countryman is straks een maatje groter dan het huidige model. Deze nieuwe set foto's toont de nieuwe grotere Countryman beter dan ooit tevoren.

Onder de Mini Countryman komt een kleinere crossover; De Aceman wordt zo'n 4,05 meter hoog, en hoewel de huidige Provincial daar met 4,31 meter nog ruim boven zit, lijkt Mini te denken dat een grotere Provincial zich beter kan onderscheiden van de Aceman. Met name de nieuwe Mini Countryman lijkt een bredere achteroverhang te hebben en daardoor lijkt ook de achterste zijruit aanzienlijk groter dan bij het huidige model. Goed nieuws voor het interieur en de bagageruimte dus.
Maar over het geheel genomen blijft de Mini trouw aan het Countryman-concept. Het wordt een relatief hoekig model dat zich presenteert als een modernere auto met overwegend details. Daarvan kunnen we al iets zien in dit afgehakte testexemplaar. Kijk maar hoe de voor- en achterlichten zijn afgewerkt. Ondertussen doet de Mini met de nieuwe Countryman enigszins denken aan de eerste generatie van het model. De plaat is een niveau verlaagd en past in de achterbumper in plaats van de afdekking zoals bij de originele Countryman.

De nieuwe Countryman deelt zijn technologie opnieuw met de X1 en de 2-Serie Tourer. Reken in de toekomst onder meer op twee plug-in hybride versies met vermogens van 245 pk en 326 pk. De nieuwe Countryman wordt waarschijnlijk de eerste Countryman die in een volledig elektrische versie komt. In feite komt de tech-sibling BMW X1 ook als elektrische iX1, en het is waarschijnlijk dat de aandrijflijn van deze EV ook door de Mini zal worden gebruikt. De BMW iX1 heeft twee gecombineerde elektromotoren van 313 pk en 494 Nm en kan tot 438 kilometer afleggen op een volle 64,7 kWh batterij, afhankelijk van de versie.
 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Skoda Kamiq prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsLand Rover Defender wordt elektrisch in 2025: