De volgende generatie van de Toyota Supra zou volledig elektrisch kunnen zijn

De volgende generatie van de Toyota Supra zou volledig elektrisch kunnen zijn

De zesde generatie van de Toyota Supra zou gebaseerd kunnen zijn op het e-TNGA-platform van de autofabrikant.

Autoliefhebbers speculeren al jaren over de toekomst van de Toyota Supra. Recente geruchten uit Japan suggereren dat de iconische sportwagen wordt omgebouwd naar elektrische aandrijving en al in 2026 in de showroom zou kunnen staan.

Volgens een rapport van BestCarWeb zal de productie van de huidige Supra doorgaan tot 2025 voordat hij stijlvol met pensioen gaat met een speciale GRMN-variant. Deze versie zou de laatste zijn met een verbrandingsmotor. De nieuwe Supra kan worden uitgerust met een 3,0-liter BMW zescilinder motor met dubbele turbo die de sportwagen naar een heel nieuw prestatieniveau tilt met een vermogen van 542 pk. Het lijkt erop dat deze versie ook de laatste zal zijn met een verbrandingsmotor.

De Supra van de zesde generatie behoudt naar verluidt de achterwielaandrijving van het huidige model en is mogelijk gebaseerd op een bijgewerkte versie van de e-TNGA-architectuur van de fabrikant.
 
Als de Supra van de zesde generatie echt volledig elektrisch is, zal dat ongetwijfeld de aandacht trekken. Gelukkig kunnen we uitkijken naar de lancering van de 542 pk sterke biturbo A90 Supra, en dat is genoeg om iedereen enthousiast te maken.

Vorig Nieuws2024 Toyota Tacoma krijgt een handgeschakelde versnellingsbak
Volgende NieuwsLamborghini EV looks like a crossover