Land Rover Defender

Land Rover Defender

Een klassieker die nooit uit de mode zal raken. De nieuwe modellen van Defender en de klassieke modellen concurreren nauw met elkaar. Sterke off-road capaciteiten en perfect op de weg rijden.

Het is een legende die altijd in het middelpunt van de belangstelling heeft gestaan sinds de eerste dag dat hij werd geproduceerd. De Defender is een terreinwagen die zijn gebruikers in alle weersomstandigheden nooit in de steek laat.
De eerste seriematige Defender werd geproduceerd tussen 1948-1958. Defender, die toen opviel door zijn off-road prestaties, werd in 1949 in het Britse leger gebruikt. De 1.6 viercilinder motor zou in de Defender worden gebruikt. In die tijd waren auto's met twee versnellingen en vierwielaandrijving beschikbaar. Deze kenmerken werden ook in deze serie gebruikt.

De tweede serie werd geproduceerd tussen 1958-1971. 2.0 L inline 4-cilinder benzine, 2.25 L inline 4-cilinder benzine, 2.0 L inline 4-cilinder diesel versies werden aangeboden voor de verkoop.

Land Rover Defender

De derde serie Defender werd geproduceerd in de periode 1971 -1985 en viel in de smaak bij de gebruikers. Als ontwerp werd een meer onderscheidend model geproduceerd door de koplampen op de voorgrond te houden. Naast de ontwikkelingen die de versnellingspook en andere transmissieorganen regelden, werden versterkingsstudies uitgevoerd om te voorkomen dat de AKS, een belangrijk onderdeel in termen van duurzaamheid, zou breken.

Land Rover Defender

De Land Rover 90 en 110 modellen werden geproduceerd tussen 1983 en 1990. Het 110-model werd gelanceerd in 1983 en het 90-model in 1984. Met de 3,5-liter V8-motor, die tussen 1983 en 1990 op grote schaal werd gebruikt, was de Defender een auto die in die tijd eerder een recreatievoertuig dan een utilitaire auto werd. Aandacht voor elementen zoals comfortabele zetels, kleuropties, kwaliteit van de bekleding vielen daarbij op als ondersteunend kenmerk.

Land Rover Defender 1990 -2016 Terwijl de productie van Land Rover Defender op volle toeren werd voortgezet, werd in 1990 het Discovery-model geïntroduceerd, een jaar voordat de massaproductie van start ging, waardoor de modellen 90 en 110 de naam Defender kregen.

Land Rover Defender

Land Rover Defender V8 70th Anniversary Special Edition (2018) Dit model, dat veel krachtiger is dan de standaardmodellen, valt op als een innovatieve auto. Het werd een geweldig voertuig met een achtcilinder 5,0 L natuurlijk aangezogen benzine V8-motor die 515 Nm koppel produceert. Hij accelereert van 0-100 km/u in 5,6 seconden. Hij heeft ook een automatische transmissie met 8 versnellingen.

Land Rover Defender (2020-) De Defender, een iconisch landmodel, heeft zijn plaats veroverd onder de nieuwe generatie SUV's door te kiezen voor een moderner chassis in dit model dat vanaf 2020 wordt geproduceerd. Hoewel het scherpe en hoekige carrosserieontwerp van de oude generatie Defender-modellen een negatief designvoorbeeld is op het gebied van windweerstand, heeft het jarenlang in deze designvoorkeur gestaan. Maar met de 2020 Defender is men overgestapt op een zachter ontwerp, waardoor de windweerstand wordt verminderd en de aerodynamica wordt verbeterd.
 

Volgende NieuwsRENAULT CLIO (2023) - TERUG NAAR DE BASIS