De eerste elektrische SUV van Aehra heeft een bereik tot 800 km

De eerste elektrische SUV van Aehra heeft een bereik tot 800 km

De Italiaans-Amerikaanse startup voor elektrische auto's Aehra heeft meer details onthuld over zijn eerste producten na het tekenen van een deal met de Oostenrijkse accufabrikant Miba. Aehra verwacht dat zijn eerste SUV een actieradius tot 800 km (497 mijl) zal hebben dankzij de op maat gemaakte accupakketten van de leverancier.

 

"Miba is bijzonder geschikt om de eigenschappen te leveren die wij in onze batterijen willen om een optimaal bereik en een optimale efficiëntie te garanderen, evenals de integratie in de carrosseriestructuur van onze SUV's en sedans", zegt Stefano Mazzetti, hoofd van de afdeling Purchasing and Supply bij Aehra. "Miba is toonaangevend op het gebied van batterijtechnologie en -productie."

 

 
De autofabrikant stelt dat de voertuigen zullen worden uitgerust met een 120 kWh batterijpakket, dat een actieradius tot 800 km per lading mogelijk moet maken.

 
"Onze technologie zal AEHRA helpen om zijn doel te bereiken: superzuinige voertuigen aanbieden in het EV-segment van de topklasse", zegt Stefan Gaigg, Managing Director van Miba. "Naast deze prestatiedoelstellingen delen we de wens om de koolstofvoetafdruk te verkleinen en de recycleerbaarheid van het batterijsysteem te verbeteren."

Aehra onthulde zijn SUV voor het eerst in oktober en wil de leveringen starten tegen eind 2025. Het tweede voertuig, een sedan met hetzelfde platform en dezelfde voetafdruk, staat gepland voor juni. De autofabrikant wil zijn voertuigen verkopen in Europa, China, de Golfstaten en Noord-Amerika.

Vorig Nieuws2024 Kia Sportage 30e jubileumuitgave
Volgende NieuwsLamborghini's eerste Elektroauto V12 van übertreffen?