China haalt Duitsland in om 's werelds tweede grootste exporteur van auto's te worden:

China haalt Duitsland in om 's werelds tweede grootste exporteur van auto's te worden:

China verhoogde zijn export van voertuigen in 2022 met meer dan 54 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Dit was genoeg om het land naar de tweede plaats in de wereld van de auto-export te stuwen.

Het land verscheepte 3,11 miljoen voertuigen overzee vorig jaar, volgens de China Automobile Manufacturers Association. Dit is aanzienlijk meer dan Duitsland, de tweede grootste exporteur tot nu toe, die slechts 2,61 miljoen voertuigen verkocht in internationale markten vorig jaar, een stijging van 10 procent ten opzichte van 2021.

China achtervolgt nu Japan als leider. Hoewel de resultaten van Japan voor het hele jaar nog niet beschikbaar zijn, verscheepte het land meer dan 3,2 miljoen voertuigen overzee in de eerste 11 maanden van 2022.

Maar Japan zal naar verwachting minder voertuigen exporteren dan in 2021, toen het vorig jaar 3,82 miljoen voertuigen overzee verscheepte.

Citic Securities schat dat China tegen 2030 tot 5,5 miljoen voertuigen kan exporteren, waaronder 2,5 miljoen elektrische voertuigen. Dit wordt ondersteund door de inspanningen van het land om zijn voertuigen te introduceren op Zuid-Aziatische markten en ontwikkelingslanden.

China loopt ook voorop bij de verkoop van elektrische voertuigen. BYD overtrof Tesla in het tweede kwartaal van 2022 om de grootste fabrikant van elektrische voertuigen te worden. Het bedrijf verkoopt nu ook in Noorwegen, Singapore, Brazilië en India.

Chinese producenten hebben een controlerend belang verworven op hun binnenlandse markt. Met bijna 200 fabrikanten van elektrische voertuigen hebben binnenlandse fabrikanten in 2022 bijna 85 procent van de markt in handen.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2024 Lamborghini Urus Plug-In Hybrid:
Volgende NieuwsFerrari Roma op maat voor China: