Lada toont nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen:

Lada toont nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen:

Bedrijfsvoertuigen worden in Rusland geproduceerd door "PSA VIS-AVTO", een dochteronderneming van Avtovaz.

Ondanks de aanhoudende crisis op de Russische automarkt als gevolg van de Europese sancties na de Russische inval in Oekraïne, blijft het staatsbedrijf Avtovaz zijn aanbod voor de lokale bevolking ontwikkelen. Het meest recente voorbeeld zijn de verbeterde lichte bedrijfs wagenvarianten van de Lada Niva, verkrijgbaar als bestelwagen met enkele en dubbele cabine in verschillende uitrustingsvarianten.

De belangrijkste verandering bij de lichte bedrijfsvoertuigen is het sterkere chassis, dat voor een groter laadvermogen zorgt. De ingenieurs van Lada hebben verstevigingen gebruikt die vergelijkbaar zijn met die van de brandweer- en reddingsvoertuigen van de Niva. Het laadvermogen van de bedrijfsvoertuigen ligt nu tussen 640 kg en 800 kg.

De configuratie met enkele cabine biedt de grootste laadruimte en het grootste laadvermogen dat beschikbaar is onder de lichte bedrijfsvoertuigen op basis van de Niva.
Het gamma omvat verschillende carrosserie stijlen met doosvormige laadruimten met een inhoud van 1 tot 3,5 kubieke meter. Zoals op de officiële foto's te zien is, hebben sommige Niva lichte bedrijfsvoertuigen twee zitplaatsen met een grotere laadbak achterin, terwijl andere vijf zitplaatsen hebben en een kleinere laadruimte van glasvezel. Het bedrijf biedt ook koelkasten, bestelwagens met geïsoleerde laadruimte of speciale modellen met zware vering voor ruw terrein.

Interessant is dat alle getoonde varianten twee deuren hebben, maar ze zijn langer dan de vijfdeurs Niva Legend. De wielbasis van de lichte bedrijfswagens is gelijk aan 2.850 mm en de totale lengte is 4.440 mm. Door de verschillende vormen van de laadkisten varieert hun hoogte tussen 1.770 en 2.000 mm.

Alle Niva LCV's worden aangedreven door dezelfde 1,7-liter viercilinder benzinemotor met natuurlijke aanzuiging die 82 pk (61 kW / 83 pk) en 129 Nm koppel produceert.

 

Emily A.

Vorig NieuwsHyundai investeert dit jaar 8 miljard euro in elektrificatie:
Volgende Nieuws2024 BMW M3 CS met 543 pk: