Hyundai investeert dit jaar 8 miljard euro in elektrificatie:

Hyundai investeert dit jaar 8 miljard euro in elektrificatie:

Hyundai presenteert zijn resultaten over Q4 2022 en laat zien dat de Koreanen het goed doen. Qua winst, omzet en verkoop scoorden ze aanzienlijk beter dan dezelfde periode vorig jaar

Maar daar kan het niet bij blijven, dus kondigde Hyundai tegelijkertijd nieuwe investeringen aan. Daaronder valt ongeveer 8 miljard euro, waarvan een belangrijk deel voor een nieuwe EV-fabriek in de Verenigde Staten.

Hyundai is goed bezig en wil dat volhouden, dus investeert het dit jaar ongeveer 8 miljard euro, vooral in zijn nieuwe fabriek voor elektrische auto's in de VS. Daarbij is elektrificatie het hoofddoel. Hyundai zal tot 2023 ongeveer 3 miljard euro besteden aan onderzoek en ontwikkeling, waarbij een deel daarvan ongetwijfeld naar de ontwikkeling van een beter betaalbare EV zal gaan.

Dankzij de komst van onder meer de nieuwe Kona en Ioniq 6 hoopt Hyundai dit jaar meer auto's te verkopen dan in 2022, maar dat laatste is alleen van belang in meer EV-vriendelijke markten. Tot op heden heeft Hyundai iets meer dan 1 miljoen volledig elektrische auto's weten te verkopen sinds het merk in 2010 zijn eerste EV produceerde. Tegen 2023 hoopt Hyundai dat de teller boven de 4,3 miljoen uitkomt. Ongeveer 330.000 daarvan zouden EV's moeten zijn, minder dan 10 procent, maar dat is een goed aantal gezien de totale EV-verkopen tot nu toe.

 

Emily A.

Vorig NieuwsAcura ZDX zal online worden verkocht:
Volgende NieuwsLada toont nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen: