Hyundai Ioniq 6 wees geduldig komt eraan:

Hyundai Ioniq 6 wees geduldig komt eraan:

De Hyundai Ioniq 6 is de eerste release en komt als eerste.

Automerken kiezen er vaak voor om nieuwe modellen eerst in een flitsende promotieversie te lanceren. Voor de elektrische Ioniq 6 volgt Hyundai een soortgelijke weg.
Halverwege dit jaar introduceerde Hyundai het tweede model van het Ioniq-label; de Ioniq 6. De Hyundai Ioniq 6 is lager en merkbaar strakker dan de Ioniq 5, die Hyundai's EV-label introduceerde.

We hebben nog geen gedetailleerde informatie over de Hyundai Ioniq 6 First Edition. In feite moet je nog een maand wachten op meer functies. Hyundai maakt nu alleen de introductieversie bekend, en kondigt aan dat de Ioniq 6 First Edition op 24 oktober verkrijgbaar zal zijn. Die dag zullen we dus precies te weten komen over welke aandrijflijn de Ioniq 6 First Edition beschikt en waar de auto mee verwend wordt. Hyundai meldt dat de demoversie zeer compleet is uitgerust en verkrijgbaar zal zijn in de kleuren Biophilic Blue Pearl, Serenity White Pearl, Nocturne Gray Pearl en Gravity Gold Matte.

De Hyundai Ioniq 6 is 4,86 meter lang en heeft een aanzienlijk grotere actieradius dan de 4,63 meter lange Ioniq 5. Bovendien is de Ioniq 6 14 centimeter lager dan zijn veel hoekigere Ioniq-broertje. De elektrische sedan zal worden aangeboden met een 53 kWh batterij, maar krijgt aan de onderkant ook een 77,4 kWh pakket. Versies met dit pakket kunnen één of twee elektromotoren hebben en dus achter- of vierwielaandrijving. De krachtigste variant heeft 325 pk en 605 Nm en accelereert vanuit stilstand naar 100 km/u in 5,1 seconden. De achter wiel aangedreven versie met het grootste accupakket legt iets meer dan 610 kilometer af op een lading.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe XPeng G9 is het snelst opgeladen voertuig:
Volgende NieuwsNieuwe Mercedes-AMG C63 S E Performance: