Hyundai zal in 2024 de markt voor compacte elektrische voertuigen betreden:

Hyundai zal in 2024 de markt voor compacte elektrische voertuigen betreden:

De 2 naamloze kleine elektrische voertuigen zullen betaalbaar zijn.

De auto's, die naar verwachting de opvolgers zullen zijn van de Hyundai i10, die nog geen naam heeft en in 2020 wordt gelanceerd, zullen zich voegen bij de andere 10 elektrische voertuigen die Hyundai tegen 2030 in Europa wil lanceren.

De ene zal een stadsauto zijn en de andere een grotere variant op basis van de aankomende Volkswagen ID 1. De start van de productie is gepland voor medio 2023 of eind 2024.

Het bedrijf heeft bevestigd dat de auto's zullen worden aangedreven door BorgWarner elektromotoren met een maximaal vermogen van 135 kW (181 pk).

Het zal concurreren met soortgelijke projecten van de Volkswagen Group, die kleine elektrische auto's zal lanceren van de merken Hyundai, Cupra, Skoda en Volkswagen voor ongeveer dezelfde prijs.

Maar Hyundai Motor Europe marketing manager Andreas-Christoph Hofmann vertelde Automotive News Europe dat productierijpe versies van de auto's van het Koreaanse merk nog ver weg zijn.


De verschuiving naar betaalbare kleine auto's, met name elektrische auto's, komt als fabrikanten op zoek naar manieren om nieuwe modellen te lanceren, maar voldoen aan nieuwe, strengere emissie regelgeving.

Hofmann zei stadsauto's zijn "moeilijk winstgevend te verkopen" vanwege hun lagere prijzen en de technologie die nodig is om kleinere voertuigen te elektrificeren.

Ondanks de bezorgdheid over de winst, viert Hyundai momenteel het succes van zijn resultaten van het tweede kwartaal, toen het zijn Europese verkoop met 8,2% zag stijgen, waarvan 16% uit elektrische voertuigen.


Emily A.

Vorig NieuwsDe verkoop van Tesla's wordt mogelijk verboden in Californië:
Volgende NieuwsMercedes-Benz en de Chinese batterij fabrikant CATL hebben een overeenkomst ondertekend: