Mercedes-Benz en de Chinese batterij fabrikant CATL hebben een overeenkomst ondertekend:

Mercedes-Benz en de Chinese batterij fabrikant CATL hebben een overeenkomst ondertekend:

Mercedes-Benz ; Met de Catl-batterij zal het tot 200 GWh aan batterij-energie per jaar leveren.

Mercedes-Benz stelt zijn Europese batterijbevoorrading verder veilig door een overeenkomst met de Chinese batterijfabrikant CATL. De Duitse automaker wordt namelijk de eerste en grootste klant van CATL's nieuwe accufabriek in Hongarije. Het is nog niet bekend wanneer Mercedes-Benz de eerste Sino-Hongaarse accu's zal ontvangen.

Volgens Mercedes-Benz zijn de batterijen van CATL "ontworpen voor de volgende generatie EV's. Het zal nog wel even duren voordat de fabriek van 7,34 miljard euro klaar is, want de bouw begint dit jaar. De Hongaarse batterijen zullen CO2-neutraal worden geproduceerd en de fabriek is gedeeltelijk ontworpen voor elektrische Mercedes-auto's die in Stuttgart en Hongarije van de band rollen. Mercedes-Benz is niet de enige fabrikant voor CATL om batterijen in Hongarije te produceren. BMW, Stellantis en Volkswagen zijn eveneens klanten. Mercedes-Benz zal echter de eerste en grootste klant zijn. Met een productiecapaciteit van 100 GWh per jaar is er voldoende ruimte om elk automerk van een mooie hoeveelheid batterijen te voorzien.

Tegen het einde van dit decennium wil Mercedes-Benz een totale batterijproductiecapaciteit van 200 GWh per jaar bereiken, verspreid over acht batterijfabrieken over de hele wereld. De Hongaarse faciliteit van CATL is er daar één van. Mercedes-Benz werkt samen met Stellantis in een joint venture met Automotive Cells Company aan de bouw van nog eens drie batterijfabrieken in Frankrijk, Duitsland en Italië. Samen zullen deze goed zijn voor een opwekkingscapaciteit van ten minste 120 GWh tegen 2030.


 

Emily A.

Vorig NieuwsHyundai zal in 2024 de markt voor compacte elektrische voertuigen betreden:
Volgende NieuwsMitsubishi's nieuwe Xpander: