2024 Renault Scenic E-Tech is een gezinsvriendelijke elektrische crossover

2024 Renault Scenic E-Tech is een gezinsvriendelijke elektrische crossover

Renault heeft op de IAA Mobility in München de gloednieuwe vijfde generatie Scenic onthuld, genaamd E-Tech.

De Renault Scenic E-Tech meet 4.470 mm in de lengte, 1.864 mm in de breedte en 1.571 mm in de hoogte, met een wielbasis van 2.785 mm. Daarmee is hij 64 mm langer en 82 mm korter dan de uitgaande Scenic van de vierde generatie, met een vrijwel identieke breedte. Hij is ook 271 mm langer dan de nauw verwante Mégane E-tech compacte crossover.

De Scenic is altijd al erg praktisch geweest en ook de nieuwe generatie biedt 38,7 liter aan opbergruimte in het interieur. Een hoogtepunt is de armsteun voor de achterpassagier met bekerhouders, een opbergvak, twee USB-C poorten, uitklapbare standaards en draadloos opladen. De bagageruimte is met 545 liter 27 liter kleiner dan die van de vorige generatie Scenic, maar kan groeien tot 1.670 liter met de achterbank neergeklapt.

 
Het dashboard is overgenomen van de Mégane E-Tech, inclusief een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel en een 12-inch touchscreen met het op Android gebaseerde OpenR Link infotainmentsysteem. Tot de functies behoren 30 ADAS, terwijl vier multi-sense modi (Comfort, Sport, Eco en Perso) ook de interieurverlichting beïnvloeden. Tot de hoogtepunten van de Scenic E-Tech behoort het nieuwe glazen Solarbay-panoramadak met AmpliSky-technologie.  

De Renault Scenic E-Tech deelt de CMF EV-architectuur met de Mégane E-Tech en de Nissan Ariya. Bij de lancering zal het model verkrijgbaar zijn met twee batterijformaten en twee vermogensniveaus. Het instapmodel Scen

Vorig NieuwsToyota Century SUV debuteert als toppunt van Japanse weelde
Volgende NieuwsDACIA SANDERO WORDT OOK VOLLEDIG ELEKTRISCH - VOORUITBLIK