Renault mikt op een jaaromzet van 2,2 miljard dollar door recycling van oude auto's:

Renault mikt op een jaaromzet van 2,2 miljard dollar door recycling van oude auto's:

Renault heeft de oprichting aangekondigd van een nieuwe dochteronderneming, The Future Is NEUTRAL, die zich volledig zal richten op het recyclen van voertuigen.

De Franse automaker legt uit dat 85 procent van de moderne voertuigen bestaat uit recycleer bare onderdelen. Daarnaast bereiken in Europa jaarlijks 11 miljoen auto's het einde van hun levensduur. Dit is volgens het merk momenteel een onderontwikkelde goudmijn.

Het doel van het nieuwe bedrijf is om de waarde van onderdelen en materialen te behouden. Ook wil het de Europese leider worden in het recyclen van gesloten batterijen.

Om deze activiteit te ontwikkelen, zal The Future Is NEUTRAL samenwerken met een aantal bestaande recyclage dochters van Renault. Daarnaast stelt het bedrijf een minderheidsbelang open voor buitenlandse investeerders, waarmee tegen 2030 investeringen van ongeveer 500 miljoen euro moeten worden gefinancierd.

"Vandaag zetten we een nieuwe stap in ons historisch engagement voor de circulaire economie", aldus Luca de Meo, CEO van Renault Group. "Ons doel is om recycling in een nieuw tijdperk te brengen en een leider te zijn in de circulaire auto-economie in Europa."
 

Emily A.

Vorig NieuwsZo bouwt Honda de nieuwe 2023 Civic Type R in Japan:
Volgende NieuwsPorsche vernieuwt twee van zijn eBikes voor 2022: