Toyota Century SUV debuteert als toppunt van Japanse weelde

Toyota Century SUV debuteert als toppunt van Japanse weelde

Toyota heeft in Japan de langverwachte Century SUV onthuld.

Het nieuwe vlaggenschip van de SUV heeft een plug-in hybride aandrijflijn, een cabine met vier zitplaatsen en een carrosserie van 5.205 mm die doet denken aan Rolls-Royce.


Het nieuwe model heet simpelweg Century, met het Phoenix-embleem dat alle Toyota-emblemen vervangt.  Het exterieur is verkrijgbaar in 7 verschillende tinten, waarvan er 5 een tweekleurige behandeling krijgen. 

Een hoogbenige sedan

De achterdeuren openen in een wijde hoek van 75 graden, met intrekbare elektrische treden en handgrepen op de C-stijl die het gemakkelijk maken om het ruime interieur te betreden.  Voorin bestaat de digitale cockpit uit twee 12,3-inch displays en alle oppervlakken in het interieur zijn afgewerkt met hoogwaardige materialen.

TNGA-onderstel en plug-in hybride aandrijving

Met een lengte van 5.205 mm, een breedte van 1.990 mm en een hoogte van 1.805 mm is de Century SUV langer dan de Land Cruise. De wielbasis van 2.950 mm is daarentegen vrijwel identiek aan die van de Toyota Grand Highlander en de Lexus TX.

Onder de motorkap ligt een 3,5-liter V6 plug-in hybride aandrijflijn die het vermogen op alle vier de wielen overbrengt via een e-CVT transmissie en het E-Four Advanced AWD systeem. 

De Toyota Century SUV is verkrijgbaar bij geselecteerde dealers in Japan, met een beoogde verkoop van 30 exemplaren per maand. De prijzen beginnen bij ¥ 25.000.000 ($ 169.580), wat een koopje is vergeleken met het aanbod van rivalen als Rolls-Royce of Bentley.

Vorig NieuwsLamborghini EV looks like a crossover
Volgende Nieuws2024 Renault Scenic E-Tech is een gezinsvriendelijke elektrische crossover