Toyota GR Corolla Rally Concept:

Toyota GR Corolla Rally Concept:

Felle Toyota CR Corolla is meer perfect.

De GR Corolla is een van die verboden maar ongetwijfeld zeer zoet smakende vruchten die Toyota onder meer in de VS en Japan aanbiedt, maar niet in Europa. Met deze GR Corolla Rally Concept bewijst Toyota dat deze van nature extreem gewelddadige Corolla nog heftiger kan.

De 261 pk sterke 1.6 driecilinder GR Yaris is een wilde hotemetoot, vreemd en bovengemiddeld in zijn segment. Toyota heeft het concept van de GR Yaris ook veranderd in de Corolla. In de VS en Japan presenteert Toyota de GR Corolla, een wild aangedreven recreatiemachine die ook de GR Yaris in beweging zet met 304 pk en 370 Nm bij 1,6 tpm. Op de SEMA Show in Las Vegas brengt Toyota de GR Corolla Rally Concept tot leven op een manier die er nog gekker uitziet dan een hoge hoed.

De Toyota GR Corolla Rally Concept is geen directe preview van een Corolla waarmee Toyota in het WRC-kampioenschap gaat racen. Volgens de Japanners is het een voorbeeld van hoe je de GR Corolla moet kunnen aankleden. De GR Corolla kreeg een zogenaamde brede carrosserie met wielkasten van meer dan 7 centimeter en speciale zijwanden. De voor- en achterspatborden hebben uitgesneden openingen en de GR Corolla is beladen met spoilers van voor naar achter en van links naar rechts. Opmerkelijk hierbij is de koolstofvezel achterspoiler. Toyota parkeert de GR Corolla Rally Concept op aangepaste 17-inch wielen waarop OZ Racing de Continental VikingContact 7 band heeft gevouwen.


Die lijkt niet op zichzelf te staan. De aangepaste showauto heeft een Tein Gravel Rally schroefset en krijgt echt sterke remmen met een tweede set remklauwen achter. Aan de onderkant van de GR Corolla Rally Concept hangt een aangepast uitlaatsysteem, en binnenin vind je onder meer een rolkooi, OMP Racing-stoelen met bijpassende gordels, een brandblusser, een intercom en een reservewiel. Interessant is dat Toyota ook een GR Corolla aanbiedt zonder achterbank, terwijl de achterbank wel aanwezig blijft.

 

Emily A.

Vorig NieuwsLand Rover Defender 110 Trasco
Volgende NieuwsBMW kan zijn producten in de nabije toekomst rechtstreeks aan de consument verkopen: