De volgende generatie van de Toyota Supra zou volledig elektrisch kunnen zijn:

De volgende generatie van de Toyota Supra zou volledig elektrisch kunnen zijn:

De zesde generatie van de Toyota Supra zou gebaseerd kunnen zijn op het e-TNGA platform van de automaker.

Autoliefhebbers speculeren al jaren over de toekomst van de Toyota Supra. Recente geruchten uit Japan suggereren dat de iconische sportwagen zal worden omgebouwd naar elektrische aandrijving en al in 2026 in de showroom zou kunnen staan.

Volgens een rapport van BestCarWeb zal de productie van de huidige Supra doorgaan tot 2025 voordat hij stijlvol met pensioen gaat met een speciale GRMN-variant. Deze versie zou de laatste zijn met een verbrandingsmotor. De nieuwe Supra kan worden uitgerust met een twin-turbocharged 3,0-liter BMW zescilinder motor die de sportwagen met een vermogen van 542 pk naar een geheel nieuw prestatieniveau tilt. Het ziet ernaar uit dat deze versie ook de laatste zal zijn met een verbrandingsmotor.

De zesde generatie Supra behoudt naar verluidt de achterwielaandrijving van het huidige model en is mogelijk gebaseerd op een bijgewerkte versie van de e-TNGA-architectuur van de fabrikant.
 
Als de zesde generatie Supra echt volledig elektrisch is, zal dat ongetwijfeld de aandacht trekken. Gelukkig kunnen we uitkijken naar de lancering van de 542 pk sterke biturbo A90 Supra, en dat is genoeg om iedereen enthousiast te maken.

 

Emily A.

Vorig NieuwsIntroductie van de 2024 Mercedes E-Klasse met Superscreen, geïntegreerde TikTok en selfie camera:
Volgende NieuwsEen Hyundai van de chef design: