2024 Toyota Land Cruiser komt naar ons met een 201 pk 2,8-liter turbodiesel

2024 Toyota Land Cruiser komt naar ons met een 201 pk 2,8-liter turbodiesel

De nieuwe Land Cruiser-modellen die in Europa worden verkocht, lijken sterk op die in de VS. De capabele SUV en 4×4 treedt in de voetsporen van de grotere Land Cruiser 300 en is gebaseerd op Toyota's GA-F platform. Toyota wijst erop dat het nieuwe frame 50% stijver is dan het vorige model en in combinatie met het nieuwe platform zorgt voor betere off-roadprestaties en een beter weggedrag.

 

Het nieuwe model is uitgerust met elektrische stuurbekrachtiging, die minder terugslag en een soepelere en directere rijervaring op oneffen oppervlakken belooft. Dankzij dit systeem kon Toyota ook Land Tracing Assist integreren in zijn Safety Sense-pakket van actieve veiligheid en bestuurdersassistentie.

 

Hoewel Toyota nog geen details bekend heeft gemaakt over de aandrijflijn voor elke markt waar de nieuwe Land Cruiser zal worden verkocht, heeft het bedrijf wel aangekondigd dat de auto in West-Europa op de markt komt met een 2,8-liter turbodieselmotor. Deze motor levert 201 pk en is gekoppeld aan een direct schakelende achttrapsautomaat. Hoewel 201 pk misschien niet veel lijkt voor een voertuig van dit formaat, heeft Toyota bevestigd dat de nieuwe Land Cruiser tot 3.500 kg kan trekken. Toyota kondigde ook aan dat een elektrische aandrijflijn die een dieselmotor en een 48-volt mild hybrid-systeem combineert, begin 2025 aan het programma zal worden toegevoegd.

Europese en internationale prijzen zijn nog niet bevestigd.

Vorig NieuwsXpeng G6 China:
Volgende NieuwsDe thuisbasis van de generatie van de Nissan Qashqai