Xpeng G6 China:

Xpeng G6 China:

Prijzen voor de Xpeng G6 beginnen bij 209.900 yuan, het equivalent van 29.000 dollar.

De Xpeng G6 belichaamt onze niet aflatende inzet voor technologische innovatie en bevestigt onze missie om de transformatie in mobiliteit te leiden," zegt He Xiaopeng, Chairman en Chief Executive Officer van Xpeng. "Onze toekomstgerichte technologische routekaart en visie zijn innovatieve technologieën voor de massamarkt die Xpeng hebben gepositioneerd als trendsetter in de sector en leider op het gebied van klanttevredenheid."

Chinese consumenten lijken al goed te reageren op de auto. In de eerste 72 uur van een lokale voorverkoop werden al bijna 25.000 bestellingen geplaatst. Xpeng heeft het succes van de elektrische SUV nodig als het wil concurreren met Tesla en BYD.

Xpeng wordt al lange tijd gezien als misschien wel de beste Chinese concurrent van Tesla en heeft het goed gedaan voor een startup. De verkoopcijfers voor de eerste vijf maanden van dit jaar laten echter zien dat het bedrijf 38,9% minder voertuigen heeft afgeleverd dan in 2022, met een totaal van 32.815 voertuigen.

Gebouwd op de nieuwste architectuur van het merk, bekend als SEPA2.0, maakt de Xpeng G6 gebruik van geïntegreerd gegoten aluminium voor en achter om de productiekosten te verlagen. De grootte van de beschikbare batterijen is nog niet bekend, maar Xpeng heeft bevestigd dat hij zal worden aangeboden met lithiumijzerfosfaat- en nikkelmangaankobaltbatterijen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsFiat heeft de details van het geannuleerde model onthuld:
Volgende Nieuws2024 Toyota Land Cruiser komt naar ons met een 201 pk 2,8-liter turbodiesel