Polestar 2 BST Edition:

Polestar 2 BST Edition:

De Polestar 2 BST Edition is kleiner en iets anders van stijl.

Opnieuw komt Polestar met een speciale, extra sportieve versie van de 2.

De Polestar 2 BST edition 230 was al aangekondigd, we wisten niet dat hij zo zou gaan heten. In feite lijkt de auto als twee druppels water op de BST Edition 270, die we eerder konden rijden. Hij heeft hetzelfde onderstel met uitgebreid instelbare Öhlins schok dempers die de auto 25 millimeter verlagen. Hij deelt ook de Polestar 1 wielbasis wielen met de Edition 270, net als de volledig gespoten bumpers en wielkasten. Zelfs de racestrip over de hele auto keert terug. Van dezelfde stof onder het uiterlijk. Beide BST-versies hebben 476 pk, deze prestaties zijn ook mogelijk op de reguliere Polestar 2 door te kiezen voor het Performance Package.

Het verschil lijkt echter alleen beperkt tot kleuren en materialen. Polestar zegt ook dat de BST-versies worden gebruikt om sneller en creatiever nieuwe kleuren, graphics en materialen te verkennen. In het geval van de Edition 230 uit zich dat onder meer in de kleur "Nebula", een groenige tint die sterk lijkt op Volvo's "Sage Green". Wie dat niet wil, kan ook kiezen voor de space-optie. Dat is Polestar-jargon voor zwart. Ondertussen is ook het interieur afgewerkt in zwart en 'MicroSuede'.

En dan is er natuurlijk nog de druk. Het nummer in de typeaanduiding van beide BST-versies staat namelijk voor de oplage waarin ze zijn geproduceerd, waardoor de nieuwe BST-uitvoering 230 iets zeldzamer is dan de vorige variant.

 

Emily A.

Vorig NieuwsKia's nieuwe concept auto EV5:
Volgende NieuwsMitsubishi XRT Concept: