Mitsubishi XRT Concept:

Mitsubishi XRT Concept:

Mitsubishi kijkt uit naar de nieuwe L200, die binnen een jaar met de XRT Concept op de markt komt.

De huidige generatie Mitsubishi L200, elders in de wereld Triton genoemd, debuteerde in 2014 vrij bescheiden en kreeg in 2018 een veel drukker gezicht met een uitgebreide make-over. Overigens loopt 2018 ook een paar jaar achter en ook bij Mitsubishi realiseerden ze zich dat de L200 wel wat technische vernieuwingen kon gebruiken. Het merk toont op de Bangkok International Auto Show de XRT Concept en het houdt er geen geheim van dat deze show auto dient als voorproefje van de geheel nieuwe L200.

Net als zijn voorgangers is de nieuwe L200 weer een zogenaamde wereldauto en dat betekent dat hij vanuit Thailand, waar hij wordt gereproduceerd, naar diverse exportmarkten zal worden verscheept. 'Diverse' is hier niet voldoende, want volgens Mitsubishi zijn dat maar liefst 150 landen. De XRT Concept met Ralliart trim is qua design een evolutie van het huidige model. Ook de nieuwe Mitsubishi L200 heeft platte LED-dagrijverlichting, met de eigenlijke koplampen een niveau lager. Ook de grille is opvallend. Die is namelijk veel groter dan bij het huidige model en bevindt zich onder een chroom kleurig sierelement.

Volgens Mitsubishi komt de nieuwe L200 in Thailand op de markt voor het einde van dit fiscale jaar, dat loopt tot maart 2024. Daarna wordt hij in Europa en Nederland verwacht.
 

Emily A.

Vorig NieuwsPolestar 2 BST Edition:
Volgende NieuwsDacia 2024 nieuwe Duster: