Fiat heeft de details van het geannuleerde model onthuld:

Fiat heeft de details van het geannuleerde model onthuld:

Automakers houden vaak verlaten projecten geheim, maar soms kunnen we een glimp opvangen van wat er achter gesloten deuren gebeurt.

Het meest recente voorbeeld is het decennia oude project van een verlaten Fiat Punto-opvolger, dat nu publiekelijk bekend is gemaakt.

Tijdens de presentatie van de nieuwe 600 legde Fiat-baas Olivier Francois uit dat het project voor een nieuwe auto uit het B-segment niet nieuw is. In 2013 was Antonio Massacesi, nu Fiat New Products President, verantwoordelijk voor de opvolger van de Grande Punto, maar dat model zag nooit het levenslicht.

Volgens Massacesi was wijlen Sergio Marchione, voormalig CEO van FCA, "sceptisch omdat hij vond dat segment B te competitief en niet winstgevend genoeg was". Toch hield hij wel van het idee van een "grotere 500" die "meer luxe bood dan een Punto, Fiesta of Clio" maar "voor een veel betere prijs".

Het model kreeg aanvankelijk groen licht en het team ging aan de slag. Helaas mislukte het project na de eerste fase toen duidelijk werd dat er een nieuw platform nodig was. Een mogelijke kandidaat was de SSCC-architectuur, gezamenlijk ontwikkeld door FCA en GM, die momenteel de basis vormt van de Fiat Grande Punto uit 2005, de Opel Corsa uit 2006 en de Alfa Romeo MiTo uit 2008.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Tesla Cybertruck
Volgende NieuwsXpeng G6 China: