Kleine en belangrijke opmerking voor Fiat:

Kleine en belangrijke opmerking voor Fiat:

Fiat wil de productie van zijn elektrische voertuig, de 500E, verdubbelen

De elektrische auto van Fiat, de 500e, is een van Europa's populairste elektrische auto's. Als het aan Fiat ligt, verdubbelt de kleine elektrische het aantal successen, maar het merk zou genoeg microchips achter de hand moeten hebben.

Tesla Model Y is Europa's populairste elektrische auto, met bijna 47.000 verkochte exemplaren tussen januari en juli, gevolgd door de Model 3 met 41.000 geregistreerde exemplaren in dezelfde periode. De Tesla Model 3 voelt de hete adem van de elektrische Fiat 500e in zijn nek, want de kleine Italiaan registreerde in de eerste zeven maanden van dit jaar net geen 38.000 exemplaren en is erin geslaagd de derde plaats in te nemen op de ranglijst van populairste EV's in Europa.
Stellantis-chef Carlos Tavares vertelde Automotive News dat er zoveel vraag is naar de 500e dat Fiat de productie van het model gemakkelijk zou kunnen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Tavares voegt daar een voorbehoud aan toe. Dat is ook belangrijk. Het ontbreken van microchips gooit volgens Tavares een sleutel naar het potentieel zeer smakelijke buffet dat Fiat de Europese consument wil voorschotelen. In 2021 produceerde Fiat ruim 46.000 500e auto's, maar het merk werkt er hard aan om dat aantal dit jaar bijna te verdubbelen naar 90.000, aldus Tavares. De CEO zegt echter dat het niet zeker is of het dit productieaantal ook daadwerkelijk gaat halen.
 

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Volkswagen Polo - Zuid-Amerikaanse versie Prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsNieuwe NSX van Acura Boss: