De nieuwe Abarth 500e is een full-size elektrische auto:

De nieuwe Abarth 500e is een full-size elektrische auto:

De Abarth 500e heeft alleen voorwielaandrijving, maar zijn enkele elektromotor levert 152 pk en 235 Nm koppel.

De Abarth 500e heeft dezelfde 42kWh batterij als de Fiat 500, maar door het extra vermogen is de actieradius teruggebracht van 320km naar 150km.

Er zijn een aantal nieuwe rijmodi voor Abarth. Turismo, Scorpion Street en Scorpion Track. De eerste is het equivalent van de Eco-modus, die het vermogen van de elektromotor beperkt tot 132 pk en 230 Nm, terwijl de Scorpion Track bedoeld is voor als je het volle vermogen en minder regeneratief remmen wilt.

Het interieur bestaat uit een nieuw driespaaks stuurwiel, sportstoelen en een lederen interieur met Alcantara bekleding. Je krijgt hetzelfde 7-inch digitale instrumentenpaneel en 10,25-inch touchscreen als de elektrische Fiat 500, maar Abarth heeft "Performance Pages" toegevoegd om meer gedetailleerde rijgegevens weer te geven.


Het maximale laadvermogen van 85 kW van de Abarth is voldoende om de actieradius in vijf minuten tot 48 km te vergroten. Met een geschikt snellaadapparaat kan de auto in 35 minuten worden opgeladen tot 10-80%. Als alternatief kan de 42kWh batterij thuis in ongeveer zes uur volledig worden opgeladen met behulp van een typische 7,4kW wandcontactdoos.

 

Emily A.

Vorig NieuwsHonda Accord Type R renderend:
Volgende NieuwsThe new Ford E-Tourneo Custom electric is introduced: