Fiat Fastback prijs en kenmerken:

Fiat Fastback prijs en kenmerken:

Fiat Fastback; Coupe SUV trend auto in Zuid-Amerika:

In Zuid-Amerika lanceerde Fiat de Fastback, een auto die zijn techniek en zelfs wielbasis deelt met de veel kleinere Pulse.
Tot voor kort had je als automaker bijna niets te zeggen als je geen compacte crossover of SUV in je gamma had, nu tel je niet mee als automaker tenzij minstens één van die hoogtes een scherpe helling heeft. daklijn. SUV-achtige voertuigen met een vrij lage daklijn vliegen je nu om de oren, maar Fiat is er nog niet aan begonnen. Althans niet in Europa. In Zuid-Amerika heeft het merk veel modellen die we in Europa helemaal niet kennen. Fiat lanceert nu de Fastback. Die auto konden we al eerder van de buitenkant laten zien, nu weten we wat er onder het plaatwerk van de Fiat Fastback gebeurt.

Als we het leveringsprogramma van Fiat in de grootste markt van Zuid-Amerika, Brazilië, nader bekijken, vinden we een arsenaal aan modellen die in Europa totaal onbekend zijn. We hebben het over Mobi, Argo, Cronos, Strada, Toro en Pulse. Deze Pulse is een van de nieuwste Zuid-Amerikaanse Fiats. Het is een 4,1 meter lange crossover die technisch verwant is aan de hatchback Argo en zijn sedanversie, de Cronos. Op basis van deze Pulse komt Fiat nu met de Fastback, een auto waarmee Fiat inspeelt op de 'coupé-SUV' trend. We hebben de Fastback al eerder van de buitenkant gezien, maar nu laat hij zich van alle kanten zien. De auto deelt de voorkant met de Pulse, maar daarachter is bijna alles anders. Wat echter ongewijzigd blijft, is de wielbasis. Met 2,53 meter is de wielbasis gelijk aan die van deze kleine crossover, al is de 4,43 meter lange Fiat Fastback ruim 30 centimeter langer dan de Pulse. Daardoor heeft de Fastback van opzij gezien een behoorlijke overhang aan de achterzijde. Het grootste voordeel van de forse achterkant van de Fastback is de impact op de kofferbak. Die is namelijk even groot als de Skoda Octavia met 600 liter.

Fiat biedt de Fastback aan in drie versies: Audace, Impetus en een variant met de naam Limited Edition Powered by Abarth. Die eerste twee versies hebben allebei een Turbo 200 Flex motor onder de kap, een 1.0 die in Brazilië helemaal niet ongebruikelijk is en zowel benzine als ethanol lust. Het getal in de naam van die motor betekent koppel, geen pk. Dus 130 pk (125 pk op benzine) en 200 Nm sterk. Deze motor versnelt u naar 100 km/u in 9,4 seconden. De Abarth-Powered Limited Edition heeft de krachtigere Turbo Bottle 270 Flex als een behoorlijk mondige krachtpatser. Het is geen 1.0, maar een veel krachtigere 1.5 met 185 pk (180 pk op benzine) en 270 Nm. Het blok helpt de Fastback in 8,1 seconden naar de 100 km/u. De basismotor is altijd gekoppeld aan een CVT-transmissie; de krachtigere variant heeft een zes traps automaat. Afhankelijk van de gekozen versie krijg je een infotainment scherm van 8,4 of 10,1 inch. Een 7-inch digitaal instrumentenpaneel is standaard, en veiligheidssystemen zoals Lane Departure Warning zijn ook beschikbaar op het model.

De vanaf prijs van de Fiat Fastback in Brazilië is omgerekend € 24.860. De Abarth-versie kost € 28.700.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Skoda Kadiaq 2024 bekeken:
Volgende NieuwsElektrische BMW Dune Taxi: