Elektrische Toyota bZ3 Sedan:

Elektrische Toyota bZ3 Sedan:

De bZ3 elektrische sedan ontwikkeld door Toyota.

De Toyota bZ4X is Toyota's eerste auto die zich ontwikkelt als een fundamenteel elektrische auto en die is voorzien van het bZ-label van het merk.
 Uit de database van het Ministerie van Vervoer en Informatietechnologie van China zijn foto's onthuld van de Toyota bZ3, een volledig elektrische sedan die we eerder in de patentafbeelding konden laten zien. Net als de bZ4X elektrische SUV, zit de auto op het e-TNGA platform, de modulaire basis van het merk speciaal voor volledig elektrische auto's. In tegenstelling tot de bZ4X, maakt de bZ3 gebruik van de Chinese BYD-technologie.

De Toyota bZ3 is een elektrische sedan van 4,73 meter lang, 1,84 meter breed en 1,48 meter hoog, duidelijk doordrenkt met de designtaal die het merk introduceerde in de bZ4X. Deze afmetingen zijn interessant omdat ze de bZ3 qua grootte vergelijkbaar maken met de Tesla Model 3. De sedan heeft verzonken handgrepen op de deuren en is - afhankelijk van de gekozen versie - voorzien van 16 tot 18 inch lichtmetalen wielen.

We beschikken nog niet over gedetailleerde technische informatie, maar we weten wel dat de elektrische Toyota, die verkocht zal worden door de Chinese joint venture FAW Toyota, gebruik maakt van een batterijpakket van het Chinese BYD. We kunnen al wel melden dat het voertuig zal worden uitgerust met een 184 pk sterke elektromotor op de achteras en een versie met een 245 pk sterke elektromotor op de achteras. Beide motorversies zullen de bZ3 een topsnelheid van 160 km/u geven. Helaas is de minimale actieradius van de 1.835 kg wegende Toyota bZ3 nog niet bekend.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Toyota Yaris Cross GR Sports:
Volgende NieuwsBuick Envista :