2023 Toyota Prius elektrisch:

2023 Toyota Prius elektrisch:

Toyota gaat tot bijna 70 kilometer met de gebruikelijke elektrische.

In het tweede kwartaal van 2023 brengt Toyota de nieuwe Prius op de Nederlandse markt. Het is in Europa altijd een plug-in hybride geweest en het is nu de vraag hoe ver de Toyota Prius Plug-in Hybrid gaat op een volledig opgeladen accu.

De uitgaande en vorige generatie Toyota Prius was leverbaar in hybride en plug-in hybride. Met de nieuwe Prius slaat Toyota een andere weg in. Terwijl in het thuisland Japan ook een hybride Prius te koop is, komt het nieuwe model alleen als plug-in hybride naar Europa. De nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid rijdt bijna 70 kilometer op een volledig opgeladen accu.

De nieuwste Toyota Prius Plug-in Hybrid is veel krachtiger dan zijn voorgangers. Het nieuwe model is bijna twee keer zo krachtig, terwijl de uitgaande Prius Plug-in Hybrid de 99 pk sterke 1.8 heeft, die samen met de 92 pk sterke elektromotor een systeemvermogen van 122 pk levert. In zijn neus ligt namelijk een 2,0-liter viercilinder die 148 pk produceert. Gecombineerd met een 160 pk sterke elektromotor die 223 pk systeemvermogen levert. Met die kracht wordt hij meteen de snelste Prius ooit. Daarmee kun je in slechts 6,7 seconden naar 100 km/u accelereren.


De gloednieuwe Prius is niet alleen krachtiger dan zijn voorganger; de elektrische actieradius is ook veel groter. Met een capaciteit van 13,6 kWh is het accupakket, dat volledig onder de achterbank zit, dit keer anderhalf keer zo groot als bij de Prius Plug-in. Het oude model kon maximaal 50 kilometer elektrisch afleggen, en Toyota stelde aanvankelijk dat de nieuwe Prius Plug-in Hybrid 50 procent verder zou moeten gaan. Maar de elektrische actieradius van 75 kilometer redt de nieuwe Prius Plug-in niet. Toyota geeft voor het nieuwe model een elektrisch rijbereik op van 69 kilometer.

Zoals gezegd komt de nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid in het tweede kwartaal van 2023 op de markt. De prijzen worden voor de release bekendgemaakt.
 

Emily A.

Vorig NieuwsRivian, ongediertebestrijding:
Volgende NieuwsDe nieuwe Mercedes-AMG GT2 racewagen wordt voorgesteld: