Lamborghini's eerste Elektroauto V12 van übertreffen?

Lamborghini's eerste Elektroauto V12 van übertreffen?

Het is eerlijk om te zeggen dat Lamborghini terughoudend was om over te schakelen op elektrisch. Dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat het grootste deel van het succes van het bedrijf komt van de V10- en V12-motoren. Maar Stephan Winkelmann, CEO van Lamborghini, zei over de plannen van het bedrijf voor elektrische voertuigen bij de presentatie van het eerste plug-in hybride voertuig van het merk, de nieuwe Revuelto: "Volledig EV kan nog emotioneler zijn dan een auto met verbrandingsmotor."


 

De auto wordt gebaseerd op een nieuw platform waarvan de ontwikkeling wordt geleid door Porsche. De architectuur, SSP Sport genaamd, zal toekomstige versies van de Taycan en Panamera vervangen, evenals de Urus, die volgens de planning in 2028 elektrisch zal worden.

 

De elektrische auto van Lamborghini laat nog een paar jaar op zich wachten, maar Federico Foschini, chief marketing officer, zei: "We zullen volgend jaar iets te bieden hebben voordat we aan het eindproduct toekomen." Dit is een concept dat een glimp geeft van de 2+2 GT.

 

Vorig NieuwsDe eerste elektrische SUV van Aehra heeft een bereik tot 800 km
Volgende NieuwsAston Martin Vantage 2024 bekeken