2023 Mını Countryman Plug-ın Hybrid

2023 Mını Countryman Plug-ın Hybrid

De Mini Countryman van 2023 zal de krachtigste Plug-In Hybrid van MINI opvolgen.

Er zit veel innovatie in de Mini. Naast de nieuwe generatie driedeurs is er een nieuwe Countryman op komst. Hij weet dat de Countryman zijn fundamenten zal delen met de binnenkort te lanceren tweede generatie BMW 2 Serie Active Tourer. Het is geen grote verrassing dat de huidige Countryman ook technisch gelijkenissen vertoont met de vorige 2-serie AT. Het is dus interessant om eens te kijken naar de bekende aandrijflijnen van de nieuwe 2-serie Active Tourer.

We hebben het over de plug-in hybride aandrijflijn van de 230e xDrive met maximaal 326 pk. Hij wordt aangedreven door een 150 pk sterke 1,5 driecilinder met 177 pk elektromotor binnenin. Zoals de definitie van xDrive al doet vermoeden, gaat het vermogen naar alle vier de wielen. De 2-serie AT heeft een 14,9 kWh accupakket dat een volledig elektrisch rijbereik van 80 km mogelijk maakt. Het is nog niet duidelijk of dit ook voor de nieuwe Countryman zal gelden.

Met 326 pk zou het de krachtigste productie-Mini ooit zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat de Countryman het altijd met zoveel vermogen doet, want de 2-serie AT heeft ook een lichtere 245 pk sterke plug-in hybride aandrijflijn en natuurlijk versies met de 1.5 benzinemotor. Zo is er een 136 pk sterke 1.5 en drie mild hybride varianten die respectievelijk 156 pk en 170 pk leveren, alsmede een 204 pk sterke mild hybride 2.0 viercilinder. Voor dieselliefhebbers is er een 150 pk sterke 2.0, maar het is nog niet bekend of Mini in ons land diesel gaat leveren. Intussen is ook een volledig elektrische versie in de maak, zoals de nieuwe BMW X1, die op dezelfde basis is gebaseerd.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Volvo XC40 Recharge prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsVolvo Taxi elektrisch voertuig