MINI Cooper SE is nu toegankelijker voor gehandicapten:

MINI Cooper SE is nu toegankelijker voor gehandicapten:

MINI ontwikkelt een exclusieve Mini Cooper SE om meer bekendheid te geven aan inclusieve elektrische mobiliteit.

Duurzaamheid, technologie en inclusie moeten hand in hand gaan. Het merk Mini ontwikkelt een speciale versie voor gehandicapten om meer te profiteren van elektrische mobiliteit. Je kunt rijden met alleen je handen. Het merk MINI heeft aan elk detail gedacht voor inclusiviteit.

Het ontwikkelingsproces van de MINI Cooper SE is geïnspireerd door Tina Schmidt - Kiendl, trainer van het BMW Group Driving Experience programma. Tina maakt gebruik van een elektrische stoel, dus zij was de juiste persoon om de behoeften van mensen met beperkte mobiliteit te begrijpen.

Het interieur van de MINI werd aangepast door een ring voor het stuurwiel te plaatsen. Hierdoor kun je het gaspedaal bedienen door met je handpalm op deze ring te drukken. Op die manier kunnen gehandicapten het stuurwiel vasthouden en hebben ze tegelijkertijd een betere controle over het voertuig.


Het is een linker rem. Rechts bevindt zich een handrem met een andere vorm. Bovendien zijn de andere pedalen van het voertuig afgedekt met een speciale hoes om te voorkomen dat de gehandicapte bestuurders ze per ongeluk aanraken en raken. Wat het praktische aspect betreft, beschikken elektrische auto's zoals de MINI al over een regeneratief remsysteem. Dit betekent een comfortabelere rijervaring voor gehandicapte bestuurders.

Als je je handen van de ring op het stuur haalt, kun je voelen dat de auto remt. MINI is begonnen met een training in een centrum in de buurt van München om mensen met een handicap te helpen zich veilig te voelen achter het stuur. Hier kunnen bestuurders leren remmen en noodmanoeuvres uitvoeren op verschillende wegdekken.

Natuurlijk houdt het werk niet op bij het rijgedeelte. Terwijl auto's inclusiever worden, moeten ook oplaadpunten opnieuw worden ontworpen om een even inclusieve en comfortabele ervaring te creëren voor mensen met een handicap.


In de MINI Cooper SE commercial vertelt Tina Schmidt-Kiendle hoe moeilijk het is om oplaadpunten aan te bieden aan rolstoelgebruikers. Daarom waarschuwt zij instellingen die werken aan oplaadstations om de oplaadpoorten op een geschiktere hoogte te plaatsen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsVolkswagen praat over het nieuw leven inblazen van het merk Scout:
Volgende NieuwsLexus IS 500 F Sport Performance arriveert in Japan met een 475 pk V8: