Opel zal voorlopig niet terugkeren op de Chinese markt:

Opel zal voorlopig niet terugkeren op de Chinese markt:

Opel besluit zijn geplande terugkeer naar China op te schorten.

General Motors verkoopt een breed scala aan modellen in China, waarvan sommige technisch verwant zijn aan de vorige generatie Opel Astra. In zijn Regal-vorm verkoopt het merk er zelfs een eigen versie van de Opel Insignia. Opel zelf is niet meer actief in China, maar deed dat wel tot 2015. Op basis van verklaringen van een woordvoerder van Opel aan het Duitse Handelsblatt meldt Automotive News dat Opel voorlopig niet terugkeert naar de Chinese markt onder de vlag van Stellantis.

Naar verluidt schuift Opel zijn geplande terugkeer naar China op vanwege de politieke spanningen tussen China enerzijds en de Europese Unie en de Verenigde Staten anderzijds. Daarnaast zouden ook beperkingen als gevolg van de corona pandemie een rol spelen bij de beslissing. Handelsblatt stelt dat Opel momenteel weinig tot geen modellen in haar gamma heeft die interessant zouden kunnen zijn voor de Chinese markt. Volgens de woordvoerder hoopt Opel onder de huidige omstandigheden weinig auto's in China te verkopen om daar een rol te spelen.

Opel verkocht in China onder meer de Zafira en Antara, maar trok zich in 2015 terug van de Chinese automarkt vanwege tegenvallende verkopen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Electric Airways U5:
Volgende NieuwsPorsche Vision GT Spyder: