De nieuwe Opel Rocks-e Cargo is elektrisch:

De nieuwe Opel Rocks-e Cargo is elektrisch:

De nieuwe Opel Rocks-e Cargo komt binnenkort op de Nederlandse markt en is daarmee een van de kleinste elektrische voertuigen.

Opel biedt een bestelversie van zijn piepkleine elektrische stadsauto aan;
Begin 2022 heeft Opel bevestigd dat het de Rocks-e naar Nederland zal brengen. Deze 2,41 meter lange kleine stadse EV is het zusje van de Citroën Ami. Net als de Citroën Ami krijgt de Opel Rocks-e een bestelversie: Rocks-e Cargo.

Opel Rocks-e

De Rocks-e Cargo is een elektrische bestelwagen voor gebruik in de stad waar Opel kleine leveringen wil doen. De Rocks-e is van nature een kleine auto, dus is het logisch dat de bestelwagen geen grote lading moet vervoeren. Opel heeft een modulaire laadruimte gecreëerd op de plaats waar normaal de passagierszetel zou staan. De bagageruimte is toegankelijk via de passagiersdeur of de bestuurdersstoel. Volgens Opel beschikt de afsluitbare bagageruimte over ongeveer 260 liter opbergruimte. De hoogte van de laadvloer van de bagageruimte kan worden aangepast. In de laagste stand kunnen er voorwerpen tot 1,2 meter lang in worden opgeborgen. Het maximale laadvermogen bedraagt 140 kilogram.

Opel Rocks-e


De aandrijflijn van de Opel Rocks-e Cargo is dezelfde als die van de gewone Rocks-e. Dat wil zeggen: een krachtige 8 pk (piekvermogen 12 pk) elektromotor die zijn leven ontleent aan het 5,5 kWh accupakket. De actieradius is 75 kilometer en de topsnelheid is 45 km/u. Je kunt de Rocks-e Cargo gebruiken met een bromfietsrijbewijs vanaf 16 jaar, want de wet beschouwt bromfietsen als bromfietsen. Net als bij de traditionele Rocks-e gaat de deur aan de bijrijderskant, in dit geval de bestuurdersdeur aan de kant van de bagageruimte, in tegengestelde richting open.

Opel Rocks-e


De Opel Rocks-e Cargo komt dit jaar ook naar Nederland. Het is nog niet bekend wanneer hij in de verkoop gaat en hoeveel hij gaat kosten.

 

Emily A.

Vorig NieuwsVolkswagen Atlas-serie.
Volgende NieuwsCadillac 2023 elektrische Lyriq Home productie.