Opel GSE ombouwen naar nieuwe GSI:

Opel GSE ombouwen naar nieuwe GSI:

Dit jaar blaast Opel het label van sportieve high-end modellen met een elektrische aandrijflijn nieuw leven in

Opel-liefhebbers kennen ongetwijfeld het GSE-label van de Commodore en Monza. Dit jaar blaast Opel het label van sportieve high-end modellen met een elektrische aandrijflijn nieuw leven in  en daarmee is het een GSi-label uit 1920.

Peugeot gebruikt het achtervoegsel PSE (Peugeot Sport Engineered) voor sportieve elektrische modellen, en nu heeft Opel een soortgelijk label. Daarmee kijkt het merk naar het verleden. Dat wil zeggen, de naam GSE uit naftalen en veranderen in GSe. Maar Anno 2022 geldt voor de Grand Sport Electric, niet voor de Grand Sport Einspritzung (of later Grand Sport Injection, GSI).

Opel definieert het als 'GSe' geschreven label nu als "een submerk voor sportieve modellen in de premiumklasse". GSe-modellen onderscheiden zich straks van hun lichtere broeders door meer dan alleen een sportiever uiterlijk. Zo krijgen ze eigenlijk ook aangepaste mechaniek, denk bijvoorbeeld aan een sportiever onderstel en een directere besturing. Opel heeft het over modellen waarmee je ook lokaal emissievrij kunt rijden, wat betekent dat je het GSe-label vooral zult zien op plug-in hybride en volledig elektrische modellen.

Het is geen grote verrassing dat het GSe-label terug is. Opel heeft met de Manta GSe Elektromod immers meer dan een stille hint gegeven naar de komst van een nieuw sportief merk met die naam. We mikken er in ieder geval op dat de Opel Astra uiteindelijk een GSe-versie krijgt, maar ongetwijfeld zullen meer modellen een GSe-behandeling ondergaan.
 

Emily A.

 

 

Vorig NieuwsNieuw, Volkswagen introduceerde de Polo sedan line-up:
Volgende NieuwsRolls-Royce Specter: