Opel Vivaro krijgt sportieve GS-uitrusting en krachtigere dieselmotor:

Opel Vivaro krijgt sportieve GS-uitrusting en krachtigere dieselmotor:

Liefhebbers van sportieve bestelwagens kunnen blij zijn; Opel breidt zijn Vivaro line-up in het Verenigd Koninkrijk uit met een GS-uitrusting.

De GS is beschikbaar voor zowel de Vivaro met dieselmotor als de emissie vrije Vivaro Electric. Het nieuwe uitrustingsniveau heeft een verbeterde styling, verbeterde interieur kenmerken en een speciale GS-dieselmotor met meer vermogen.


Aan de buitenkant krijgt de Vivaro GS een opvallende front splitter, zij skirts, een opnieuw ontworpen achterbumper en een stijlvolle dakspoiler. Het exterieur wordt afgerond met een nieuwe set 18-inch zwarte lichtmetalen velgen. Binnenin vinden we een nieuw paar fauteuils met handgemaakte, slijtvaste, geperforeerde eco-leren bekleding met rode stiksels en GS-opschrift.

 
De GS-uitrusting gaat gepaard met meer prestaties, althans in de dieselmodellen. De krachtigere versie van de 2,0-liter D-diesel met turbo levert 178 pk, dat is 35 pk meer dan de standaardmotor. Het vermogen wordt via een acht traps automaat op de voorwielen overgebracht.

De elektromotor van de Vivaro Electric GS heeft 134 pk (100 kW / 136 pk) en een koppel van 260 Nm. De lithium-ion batterij van 75 kWh zorgt voor een actieradius van 304 km tussen twee oplaad beurten.

 

Emily A.

Vorig NieuwsPorsche is nu Europa's meest waardevolle automaker:
Volgende NieuwsDacia heeft de Jogger hybride aangekondigd voor de Autosalon van Parijs: