GSe is Opels nieuwe submerk voor elektrische prestaties:

GSe is Opels nieuwe submerk voor elektrische prestaties:

Opel en haar zustermerk Vauxhall hebben de lancering aangekondigd van een nieuw elektrisch performance submerk genaamd GSe.

GSe staat voor Grand Sport Electric, en modellen met deze aanduiding krijgen niet alleen een visuele upgrade, maar ook op de bestuurder gerichte verbeteringen aan het chassis. Bovendien worden krachtigere elektrische aandrijvingen gebruikt dan bij modellen zonder GSe-badge.

Opel produceert momenteel de Corsa Electric, Mokka Electric, Combo Life Electric en Vivaro Life Electric. Met de lancering van de Astra Electric en de Astra Sports Tourer Electric wordt het gamma elektrische auto's binnenkort uitgebreid, want Opel wil tegen 2024 van elk model een geëlektrificeerde versie aanbieden en vanaf 2028 enkel nog volledig elektrische voertuigen verkopen. hybrides zijn onder meer de Astra, Astra Sports Tourer en Grandland.

Het submerk GSe zal de leegte opvullen die Opel OPC achterlaat. De automaker heeft nog niet gezegd welk model als eerste de nieuwe GSe- behandeling zal krijgen, maar Auto Express vermoedt dat het de Astra en Astra Sports Tourer zullen zijn die krachtigere plug-in hybride aandrijvingen tot 300 pk zullen krijgen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsSubaru heeft in Japan het doek getrokken over de geheel nieuwe Crosstrek.
Volgende NieuwsKia werkt aan een make-over voor de Sorento: