Opel nieuwe Astra-e elektrische serie:

Opel nieuwe Astra-e elektrische serie:

Opel werkt aan een nieuwe sportieve serie.

Opel is van plan om een hete versie van de aankomende elektrische Astra-e te produceren. Dat zegt ontwerper Mark Adams in een interview met het Britse TopGear. Het is nog niet duidelijk hoe de elektrische hot-hatch er precies uit komt te zien en hoe hij gaat heten. aldus Adams.

De 180 pk sterke plug-in hybride Astra is momenteel de krachtigste in het gamma. Alle Astra's in het gamma hebben nu nog een verbrandingsmotor, maar dat zal veranderen met de lancering van de elektrische Astra-e volgend jaar. De exacte specificaties zijn nog niet bekend, maar volgens Adams werkt Opel aan verschillende versies van de elektrische Astra. Op de vraag of Opel werkt aan een sportieve Astra-e, antwoordt de designbaas: "Ja, we werken aan dingen die niet zo ver in de toekomst liggen, waar gaan we in die richting." zei.

Het lijkt er dus op dat Opel een snelle Astra-e in de planning heeft. Adams vermeldt geen verdere details, en de naam blijft een kwestie van giswerk. De terugkeer van het OPC-label zou een mogelijkheid kunnen zijn, maar het is ook niet ondenkbaar dat Opel de GSi-badge gebruikt. Technisch gezien zal de elektrische Astra op hetzelfde EMP2-platform worden gebouwd als het gewone model. Wil Opel met de Astra-e OPC/GSi de concurrentie aangaan met de aanstaande Volkswagen ID3 GTX, dan zal hij zo'n 300 pk moeten leveren. Dat zou een mooie vermogenswinst zijn ten opzichte van de vorige Astra OPC, die 280 pk aan zijn voorwielen uitstootte.

In lijn met de hete Opel Astra-e kan Peugeot een PSE-versie van de elektrische e-308 maken met dezelfde aandrijflijn. De e-308 lanceert immers ongeveer gelijktijdig met de Astra-e en is gebaseerd op dezelfde basis. Peugeot heeft nog niets losgelaten over zo'n PSE-versie. Het is nog niet bekend wanneer Opel de sportieve Astra-e zal lanceren. De gewone Astra-e zal volgend jaar in de showroom staan.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe BMW 3 Serie wordt op twee verschillende platforms geproduceerd:
Volgende NieuwsNieuwe Jeep Grand Cherokee 4xe PHEV: