Het einde van een tijdperk; Opel heeft besloten te stoppen met de productie van de Insignia:

Het einde van een tijdperk; Opel heeft besloten te stoppen met de productie van de Insignia:

We zullen niet langer de populaire limousine hebben.

Buick stopt met de productie van de Regal, het broertje van de Opel Insignia, vanaf augustus 2020. 2 jaar na deze beslissing kwam er droevig nieuws van Opel Insignia. De rivaliserende VW Passat sedan zal niet meer tot het einde van het jaar bij ons zijn, vertelde een Opel-functionaris aan Automobilwoche.

Volgens de mededeling zal de Astra-productie versnellen met het einde van de productie van de Opel Insignia. De Astra L, die in 2021 wordt geïntroduceerd, wordt momenteel in Rüsselsheim geproduceerd in plaats van in Polen zoals de oudere generatie Astra K. Deze beslissing kwam nadat de Ford Mondeo in april werd stopgezet. Het lot van Stellantis' andere model in dezelfde klasse, de Peugeot 508, is nog niet bekend.

Hoewel de productie van de Insignia voorlopig is stopgezet, zijn er eerder dit jaar veel beweringen gedaan. Volgens deze beweringen zal het voertuig verschijnen als een SUV. De nieuwe verklaring bevestigt deze claim. Volgens de verklaring zal het voertuig terugkeren met een crossover carrosserie in plaats van een sedan, die niet zo hoog is als een SUV, maar wel hoger dan de sedan. Het is nog niet duidelijk of het voertuig dezelfde structuur zal hebben als de C5 X.

Bovendien zal het voertuig volledig elektrisch worden verkocht. De nieuwe Insignia zal geen verbrandingsmotoren hebben. We verwachten dat het voertuig in het midden van de volgende 10 jaar in een nieuwe versie zal verschijnen. Bovendien zal de Opel Manta volgens de doelstellingen nieuw leven worden ingeblazen en als SUV verschijnen.

 

Emily A.

 

Vorig NieuwsNieuwe 2023 Chevrolet Blazer:
Volgende NieuwsToyota Supra Matte White Edition geïntroduceerd: