Porsche Vision GT Spyder:

Porsche Vision GT Spyder:

Porsche heeft de eerste foto's getoond van de Vision GT Spyder.

Dit keer is dat niet vanwege de uiterst beperkte beschikbaarheid van het model, maar vanwege het feit dat de auto alleen uit digitale puntjes bestaat.

De letters GT in de naam van deze nieuwe Porsche staan voor de racegame-serie Gran Turismo voor PlayStation, wat betekent dat de auto alleen in puur virtuele vorm bestaat. Hoewel de auto nieuw is, kunnen we degenen die bekend zijn met het ontwerp van de Vision GT Spyder vertrouwen geven. De Vision GT Spyder is namelijk de open versie van de Vision GT die eind 2021 werd geïntroduceerd.
Technische details geeft Porsche nog niet prijs, maar eerlijk gezegd hechten we daar ook niet veel waarde aan. Elke fabrikant kan immers een auto tekenen en er een miljoen miljard denkbeeldige pk's in stoppen. Met de intense Vision GT deed Porsche precies dat. Deze digitale wipkar had 1300 elektropaarden en accelereerde in 2,1 seconden naar 100 km/u. De auto moet op digitaal asfalt bij 200 km/u in 5,4 seconden kunnen passeren zonder te stoppen. Topsnelheid: 350 km/u.

Het design van de auto is interessanter, maar het is niet helemaal mind-blowing dat Porsche designelementen heeft opgenomen die je in de toekomst min of meer bij Porsche zult zien. Ongetwijfeld is het ontworpen interieur, net als dat van de gesloten Vision GT, afgewerkt met het virtuele equivalent van veganistische ingrediënten, wat betekent dat geen digitaal vee het bestaan van enen en nullen verruilt voor een eeuwig bestaan in de cloud.

 

Emily A.

Vorig NieuwsOpel zal voorlopig niet terugkeren op de Chinese markt:
Volgende Nieuws2023 Volkswagen Polo - Zuid-Amerikaanse versie Prijs en kenmerken: