De nieuwe Skoda Superb:

De nieuwe Skoda Superb:

De nieuwe Skoda Superb krijgt een geïsoleerde binnencirkel en heeft minder knoppen aan de achterkant.

Skoda werkt vooral aan een volgende generatie Superb die vrijwel hetzelfde is als zijn voorgangers.
De Opel Insignia wordt dit jaar opgeheven, de Ford Mondeo is al een tijdje niet meer te koop en de Renault Talisman is niet meer verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Toch heeft het traditionele D-segment zijn plaats, maar Volkswagen en Skoda komen met de volgende generatie Passat en Superb. Deze spionagefoto's tonen de nieuwe Superb weer als Combi.
 Hoewel de Superb al jaren in twee carrosserie-stijlen leverbaar is, is de terugkeer van de Superb met de plattere achterruit niet meer voorspelbaar. Volkswagen voert de nieuwe Passat nu immers alleen als Variant.
Qua uiterlijk zal de grote Skoda dus een andere weg inslaan dan zijn Volkswagen broertje, maar verder zullen de twee vooral op technisch vlak veel op elkaar lijken. Onderhuids verwachten we bij beide modellen een doorontwikkeling van het bestaande MQB-platform. De huidige Skoda Superb heeft de bekende Virtual Cockpit achter het stuur, een digitaal instrumentencluster geïntegreerd in de middenconsole, los van het nog relatief traditionele infotainment display.

Het interieur van de Skoda Superb, compleet met groot infotainment scherm.

De nieuwe Superb lijkt veel fysieke knoppen te verliezen. Achter het stuurwiel zien we een schijnbaar onopvallend display dat fungeert als een digitale klok. Op de middenconsole zien we een verticaal gericht scherm van ongekende grootte voor de Skoda, dat bij het infotainment systeem hoort. Daaronder zien we een eiland van aanraakgevoelige knoppen waarmee je onder meer de klimaatregeling bedient. Bijna alle andere functies lijken in het scherm te zijn ingebouwd.

Verwacht naast benzine- en dieselmotoren nog een plug-in hybride Superb iV. Een volledig elektrische aandrijflijn zit er niet in.

 

Emily A.

Vorig NieuwsMini Multitone Edition:
Volgende NieuwsFord onthult de nieuwe Transit Custom: