Skada nieuwe serie Vision 7S

Skada nieuwe serie Vision 7S

Skada zal het ontwerp onthullen van zijn gloednieuwe line-up, de Vision 7S.

Skoda is gemaakt met de huidige designtaal. Het merk introduceert binnenkort de Vision 7S, een elektrische zeven zits conceptauto die meteen laat zien welke richting Skoda de komende jaren op zal gaan qua design.

Elektrische auto's zijn er in alle soorten en maten, maar elektrische zevenzitters zijn iets om naar uit te kijken. Mercedes-Benz heeft de EQB en de nieuwe EQS SUV, Tesla heeft de Model Y en Model X, en natuurlijk zijn er een aantal elektrische ruimtegiganten met zeven zitplaatsen afgeleid van bedrijfswagens. Denk aan onder meer de Opel Zafira-e Life, Toyota ProAce (City) Verso Electric, Peugeot e-Traveler en Mercedes-Benz EQV. Ook Skoda heeft trek in een elektrische auto met zeven zitplaatsen. Het merk introduceert binnenkort de Vision 7S, een werkend model in de vorm van een elektrische SUV.

De Skoda Vision 7S speelt een dubbele rol. Enerzijds ziet de auto eruit als een vrij concreet voorproefje van een elektrische SUV met zeven zitplaatsen. Met een beetje fantasie is het de elektrische tegenhanger van de Kodiaq. Daarnaast introduceert Skoda met de Vision 7S een compleet nieuwe designtaal. Deze nieuwe huisstijl heet Modern Solid, en dit exterieur design van de door Skoda vrijgegeven concept car laat voor het eerst iets tastbaars zien.

Skoda gooit de vertrouwde designstijl overboord en kiest voor een strak en vrij minimalistisch design. In de bovenste horizontale lijn zien we een SUV met T-vormige koplampen met LED-dagrijverlichting. Ook de achterlichten zijn T-vormig. Skoda geeft niet de voorkeur aan een achterkant over de volle breedte, maar scheidt de achterlichten door de modelnaam groot op de kont te schrijven. We zien zilverkleurige aluminium skid plates met oranje accenten aan zowel de voor- als achterkant. Aan de achterkant lijkt alles op een diffuser. De Vision 7S heeft een licht aflopende daklijn, maar Skoda schrapt de omstreden term "coupé-SUV" niet voor de Vision 7S.
De Skoda Vision 7S zal onbetwiste troon stichten op het MEB-platform. Later deze maand zullen we meer te weten komen wanneer Skoda's nieuwste concept car zijn debuut maakt.

 

Emily A.

Vorig NieuwsMercedes-AMG GT3 Edition 55 prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsLamborghini sales not until 2024: