De 2023 Skoda Scala, krijgt een mid-life refresh:

De 2023 Skoda Scala, krijgt een mid-life refresh:

Skoda heeft besloten om de Scala familie een nieuwe update te geven.

Volgend jaar komt er een nieuwe update voor de Skoda Scala. Hij werd in prototypevorm getest voor de release.

Scala heeft niet volledig geïnvesteerd in de familie hatch sinds de lancering in 2019, maar het Tsjechische bedrijf hoopt dat de mid-range make-over zal helpen om het in te halen met broers en zussen Octavia, Kamiq en Karoq.

Van wat we weten van deze laatste spionagefoto's, zullen de exterieur veranderingen een herontworpen front fascia omvatten met nieuwe LED-koplampen, bumper en grille. Er is ook een nieuw inlaatontwerp dat de wrijvingscoëfficiënt van de Scala kan helpen verbeteren.

2023 Skoda Scala Hatchback

We verwachten dat de zijkant anders zal zijn dan de huidige auto, maar aan de achterkant zien we veel camouflage. Dit suggereert dat de Scala een nieuwe achterbumper, achterlichten en een dakspoiler zou kunnen krijgen.

Het interieur zal waarschijnlijk gelijk blijven aan het pre-make-up model. De 8,0-inch en 9,2-inch infotainment systemen van de bestaande auto zouden moeten worden overgenomen in het nieuwe model, maar het 6,5-inch scherm van het instapmodel zou wel eens buiten het bereik kunnen vallen.

Als we door de ruiten van dit prototype kijken, zien we een licht gewijzigd instrumentenpaneel. Maar de meters en het stuurwiel zien er hetzelfde uit als bij de huidige auto. Vermoedelijk zal Skoda ook de bekleding vernieuwen om het interieur er nieuw uit te laten zien.
Het motoren aanbod zal niet veranderen ten opzichte van het huidige model. De Scala zal beschikbaar zijn met een keuze uit 1,0-liter en 1,5-liter benzinemotoren, die nu allemaal ook de gloednieuwe Fabia supermini aandrijven, dus het ziet ernaar uit dat Skoda er geen van zal afmaken. Verwacht echter niet dat de Scala hybride motoren zal hebben.

2023 Skoda Scala Hatchback


De goedkoopste Scala krijgt een 94 pk sterke 1,0-liter driecilinder benzinemotor, met daarbovenop een 114 pk sterke versie van diezelfde motor. Aan de bovenkant van het gamma staat de 148 pk sterke 1,5-liter viercilinder benzinemotor.


Volkswagen blijft een groot aantal nieuwe personenauto's en pick-up trucks met dieselmotor lanceren. Daarom gaan we ervan uit dat dit een optie zal blijven in de Scala-serie. We verwachten dezelfde 114 pk sterke 1,6-liter viercilinder motor als de huidige auto, en hij zou moeten worden aangeboden met een handgeschakelde of automatische transmissie.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe 2025 Cupra UrbanRebel EV zal 223 pk hebben:
Volgende NieuwsFord Focus heeft besloten de productie vanaf augustus stop te zetten: