Over de autoverkoop in China:

Over de autoverkoop in China:

De verkoop van voertuigen in China is in juli met 30 procent gestegen.

Juli was een goede maand voor autodealers in China. Auto verkopen vorige maand bereikt 2,42 miljoen voertuigen, een stijging van 29,7 procent ten opzichte van juli 2021, persbureau Reuters gemeld. De toegenomen verkoop is te wijten aan opgeheven quarantaines en overheidsmaatregelen.

De "zero covid" beleid van de Chinese regering raakte de auto-industrie hard in China. Het had een enorme impact op zowel de verkoop- als de productiekant, omdat mensen de showrooms niet meer konden bezoeken en de fabrieken gesloten waren. Om mensen weer aan het kopen te krijgen, heeft de Chinese regering de aanschafbelasting op modellen met kleine motoren verlaagd en hebben beleidsmakers subsidies verstrekt voor EV's om mensen aan te moedigen hun auto's met brandstofmotor in te ruilen. Het werkt, want de verkoop van elektrische auto's, plug-in hybrides en waterstofauto's is vorige maand met 120 procent gestegen ten opzichte van juli.

Ondertussen, de juli verkoop cijfer is 3,3 procent lager dan in juni van dit jaar, toen de Chinese automarkt begon te herstellen. Ook, ondanks het sterke herstel, is het nog niet volledig bereikt 2021, aangezien 2 procent minder auto's werden verkocht in de eerste zeven maanden van dit jaar dan in dezelfde periode in 2021. Hieruit blijkt duidelijk het effect van het coronabeleid van de Chinese regering.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe GMC Canyon
Volgende NieuwsVolkswagen heeft het ontwerp van de ID.Buzz pick-up truck bevestigd: