Nieuwe GMC Canyon

Nieuwe GMC Canyon

De nieuwe GMC Canyon truck is het broertje van de Chevrolet Colorado.

Een paar weken na de lancering van de nieuwe Chevrolet Colorado komt GMC met een eigen versie, de GMC Canyon. De relatief compacte pick-up onderscheidt zich vooral door uiterlijke kenmerken en een iets andere positionering.

GMC kan gezien worden als het iets luxere en ruigere broertje of zusje van Chevrolet, een echt huismerk in de VS. GMC's modellen zijn meestal gebaseerd op Chevrolets, en dat was bij deze Canyon niet anders. Deze relatief compacte pick-up is eigenlijk gewoon een Colorado met een andere neus, andere achterlichten en een iets fraaier interieur. Een geheel nieuwe Colorado betekent dus ook een geheel nieuwe Canyon. Met een lengte van ongeveer 5,40 meter zijn dit geen kleine jongens naar auto maatstaven, maar ze zijn behoorlijk compact voor een pick-up truck. Ze zijn iets langer dan de Toyota Hi-Lux, een echte pk, welbekend in Europa. De Colorado en Canyon worden "mid-size trucks" genoemd, en ondanks die naam zijn het de kleinste pick-up trucks die GM in de Verenigde Staten te bieden heeft.

GMC Canyon


Van links naar rechts AT4, AT4X en Denali:
Vooraan onderscheidt de Canyon zich het duidelijkst van de Colorado. Hier zien we een unieke voorkant met een typische GMC grille en bi-gelaagde koplampen. Zoals gebruikelijk is er veel variatie tussen de verschillende versies. Voor het eerst voegt een AT4X zich bij de iets eenvoudigere AT4 met een extra robuuste versie met extra bodemvrijheid, all-terrain banden en een nog stoerder uiterlijk. Dergelijke versies vinden gretig aftrek bij allerlei merken in de VS, dus het is geen verrassing dat GMC deze stap heeft gezet. Wie de voorkeur geeft aan meer luxe, kan zoals altijd terecht bij de Denali-versie. Met meer chroom en een mooier afgewerkt interieur is ook deze versie gemakkelijk te herkennen. Het nieuwe infotainment systeem met een groot 11,3-inch touchscreen draagt bij aan het gevoel van luxe, hoewel het ook in andere versies verkrijgbaar is.

GMC Canyon

Viercilinder altijd:
Buiten de verschillende varianten heeft Kanyon weinig te kiezen. Zo is er, net als in de Colorado, slechts één motor beschikbaar, een 2,7-liter viercilinder met turbocharger en 313 pk. De vroegere V6-optie is dus geschrapt. Er is ook maar één carrosserie die de ruime "crew cabin" combineert met een relatief korte laadbak. De kavel begint bij zo'n 40.000 dollar in de VS, wat neerkomt op ruim 38.700 euro.

 

Emily A.

Vorig NieuwsAcura Precision concept voertuig:
Volgende NieuwsOver de autoverkoop in China: