Nieuwe Evetta tegen Mikrolina:

Nieuwe Evetta tegen Mikrolina:

EVETTA komt op de Nederlandse markt en zal verkrijgbaar zijn via verschillende bestaande autodealers.

De BMW Isetta is nog nooit zo populair geweest als nu. Na de Microlino is er nog een retro-Isetta met elektrische aandrijving: Evetta.

Het Zwitserse bedrijf Micro Mobility Systems verblijdde de wereld met de lancering in 2020 van de Microlino, een kleine auto die duidelijk geïnspireerd is op de Iso - BMW Isetta met elektrische aandrijflijn. Net als de Isetta is het een stoere stadsauto geworden die je zo bij de voordeur kunt binnenstappen. Het concept lijkt een aantal mensen aan te spreken, want Microlino kreeg direct na de verkoopstart vorig jaar al 24.000 orders en heeft aangegeven de Microlino ook in Nederland te willen gaan aanbieden. Maar nu krijgt de Microlino concurrentie van een auto die een vrij vergelijkbare aanpak heeft.

Net als de Microlino is de Evetta van German Electric Brands een duidelijk op de Isetta geïnspireerde EV met een bescheiden stroomvoorziening. Ja, hij haalt een maximumsnelheid van 90 km/u en kan tot 240 km afleggen met een volledig opgeladen batterij. De korte auto van 2,48 meter heeft een iets klassieker uiterlijk dan de Microlino en heeft nog een uniek aspect; Er komt een open versie. Deze Evetta, Openair genaamd, moet het normaal doen zonder dak, volledige deuren en een volledige voorruit. Er kunnen echter een afneembaar dak en een gewone voorruit worden gemonteerd.

 

Emily A.

Vorig NieuwsWey Yuanmeng Phev:
Volgende NieuwsHonda en LG partnerschap: