Wey Yuanmeng Phev:

Wey Yuanmeng Phev:

De Wey Yuanmeng is een vijfdeurs retro-auto met Kever-gelijkenis.

Sinds vorig jaar maken we kennis met de Chinese Ora Punk Cat, een vijfdeurs retro model met duidelijke gelijkenissen met de Volkswagen Kever. Ora's zustermerk, Wey, lijkt nu weer sterk op Punk Cat maar doet veel minder denken aan de originele Volkswagen, Yuanmeng' vond ik het.

Wey Yuanmeng is niet alleen een model met enkele retro-elementen, maar ook een soort rijdend eerbetoon aan de vroege jaren vijftig. Het afgeronde "midden van het schip" wordt duidelijk gedeeld met de Ora basis, maar de kop en kont zijn verschillend. Aan de achterzijde betekent dit in feite een losse "bagageruimte uitstulping" die de Kever invloeden naar de achtergrond duwt, maar we zien ook een kleinere achterruit. Aan de voorkant zien we een grote, horizontale motorkap, een zwaar verchroomde grille en een verdubbelde voorbumper met een extra set lichten. Let op de details, want die zijn prachtig. Zo zakken de armen van de ruitenwissers gedeeltelijk in de neus, zoals vroeger vaak het geval was. Ook de volledig verchroomde deurgrepen zijn opmerkelijk.

Als deze auto u bekend voorkomt, is dat niet verwonderlijk. Wey had hem een jaar geleden al als concept car getoond, maar van productie was toen nog geen sprake. Dit zal zeker gebeuren. In eerste instantie is de Wey Yuanmeng een plug-in hybride van ongeveer 240 pk, geproduceerd door een anderhalve-liter turbobenzinemotor en een elektromotor. Het accupakket is zwaar en daardoor goed voor een elektrische actieradius van 195 km, althans in theorie. Volgens de traditie is er ook een volledig elektrische Yuanmeng in aanbouw. De "overlevering" komt in dit geval van Car News China, die we nogmaals bedanken voor het beschikbaar stellen van de nodige informatie. Dat kan wel eens eerder zijn dan je denkt, want Great Wall Wey en Ora komen dit najaar naar Europa, aldus het moederbedrijf.
Wey Yuanmeng valt niet alleen op door zijn vorm, maar ook door zijn plaats in de Wey-reeks. Voor de rest bestaat deze line-up volledig uit keurig ogende maar onopvallende SUV's met namen die naar koffie verwijzen. Daarom past de Yuanmeng helemaal niet bij de Mocca, Macchiato en Latte, al draagt hij wel bij tot de afwisseling.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsHyundai IONIQ 6 is populairder dan IONIQ 5:
Volgende NieuwsNieuwe Evetta tegen Mikrolina: