Dacia 2024 nieuwe Duster:

Dacia 2024 nieuwe Duster:

Dacia debuteert in 2025 met een SUV boven de Duster.

Deze auto wordt volgens de Roemenen beschouwd als hun tweede wapen in het C-segment.

Ga even terug naar januari 2021. Toen introduceerde Dacia de Bigster Concept, die niet alleen een blik bood op Dacia's nieuwe onderkomen en de vorig jaar doorgevoerde designtaal, maar ook een duidelijk signaal afgaf. Dacia zou namelijk met een tweede SUV komen, een model dat boven de Duster wordt gepositioneerd. We zitten nu een paar maanden in 2023 en hebben al een tijdje niets meer gehoord over de oudere broer van de Duster. Nu is bekend wanneer die komt: over twee jaar.


Dacia heeft namelijk bevestigd dat het in 2025 zal debuteren met een SUV op basis van deze Bigster Concept. Een naam voor zijn tweede SUV heeft Dacia nog niet vrijgegeven. Zeker is wel dat het model gebaseerd zal zijn op het CMF-B platform dat Dacia ook gebruikt onder auto's als de Jogger, Sandero en Logan, die in Nederland niet leverbaar zijn. Net als bij de Jogger onlangs, zal Dacia's officieel naamloze nieuwe SUV waarschijnlijk een versie met hybride motor op de leveringslijst hebben staan.
Dacia heeft meteen de komst van een nieuwe generatie Duster aangekondigd. Die komt eerder dan het bovenstaande model. Al in 2024 komt de nieuwe, en dus derde generatie Duster op de markt. Net als zijn zustermodellen zal deze nieuwe Duster de CMF-B zoolplaat gebruiken. Het huidige model is een technische verbetering van de vorige Duster op de oude basis, genaamd B0+. Net als Dacia's tweede aangekondigde SUV zal de volgende generatie Duster worden geproduceerd in het Roemeense Miovani. Dacia meldt ook dat het binnenkort de Jogger in Marokko (Tanger) zal produceren.

 

Emily A.

Vorig NieuwsMitsubishi XRT Concept:
Volgende NieuwsDe volledig elektrische opvolger van de Opel Grandland komt in 2024 op de markt: