De nieuwe Dacia Manifesto conceptauto:

De nieuwe Dacia Manifesto conceptauto:

Het nieuwe Dacia Manifesto conceptvoertuig wordt getest in de testruimte.

Dacia lanceerde onlangs een geheel nieuwe huisstijl, compleet met een gloednieuwe designtaal en logo. Nu komt het merk met de Manifesto, een kleine, avontuurlijke concept car die volgens Dacia vol zit met vernieuwingen en innovaties die uiteindelijk hun weg naar modellen moeten vinden.

 De Dacia Manifesto is geen werkmodel waarbij je moet wachten op een productieversie in de toekomst. In feite is het een rijdende proeftuin, die volgens Dacia zijn visie op een solide, robuuste, betaalbare en milieuvriendelijke auto weerspiegelt.

Manifesto is een kleine, elektrisch aangedreven offroader, een relatief eenvoudig ogend model zonder deur en zelfs zonder voorruit. Het kofferdeksel? Vergeet het maar, in plaats daarvan zit er een werkbank in Manifesto die je kunt gebruiken tijdens je stoere avonturen. Handig als je in de bosjes kampeert. De stoelbekleding is volledig bruikbaar. Hij kan worden verwijderd en gebruikt als slaapzak. Daarnaast heeft de Manifesto een verwijderbare accu die de spullen via een stopcontact van stroom kan voorzien tijdens outdoor avonturen.

Dacia Manifesto


De voorkant is ook opmerkelijk. Je herkent ongetwijfeld Dacia's nieuwe huisstijl, al is de enkele koplampunit hier het grotere hoogtepunt. Deze koplamp is afneembaar en kan ook als zaklamp worden gebruikt. U ziet, met de Manifesto wil Dacia zijn avontuurlijke kant versterken. Het hele interieur is dan ook waterbestendig, zodat je met gemak zand en modder kunt opspuiten. Leuk weetje: de Manifesto draait om lucht loze banden, die volgens Dacia net zo lang meegaan als de auto zelf en blijkbaar niet slijten.


Je vindt geen grote infotainment schermen in de Manifesto, in plaats daarvan heeft het werkmodel een klein digitaal instrumentencluster en een houder voor je smartphone in het midden van het instrumentenpaneel. Dacia's motto is: neem gewoon je eigen infotainment systeem mee. Het manifest is grotendeels gevuld met gerecycled plastic, en binnenin vind je kurk.

Dacia Manifesto


Allemaal goed en wel, maar gaat Dacia echt iets doen met het Manifest en zijn concept? Ja of nee. Het wordt niet in productie genomen zoals aangekondigd, maar Dacia zegt dat het zich in de toekomst verder zal toeleggen op terreinwagens. Het merk bevestigt ook dat het vierwielaandrijving zal blijven aanbieden. In 2023 zullen de Roemenen een Dacia Jogger op de markt brengen met een kit waarmee je in slechts twee minuten een bed kunt opzetten. De Dacia zal ook aan de Jogger worden bevestigd en wordt geleverd met een tent waar vier personen in kunnen slapen. Dacia zegt het idee van smartphones die functioneren als infotainment systemen verder te willen uitbreiden. Het toont al een afbeelding van een herkenbaar interieur waar een smartphone het infotainment scherm vervangt.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Ford Bronco en Bronco Sport Heritage:
Volgende NieuwsChevrolet Tahoe voertuig: