2022 Dacia Spring Electric prijs en kenmerken:

2022 Dacia Spring Electric prijs en kenmerken:

Dankzij de Dacia Spring Electric is het een auto die gebruikers aanspreekt die in korte tijd zowel zuinig als milieubewust willen zijn.

Vergeleken met de next-gen Sandero heeft de Spring een meer SUV-geïnspireerde look, met meer bodemvrijheid dan de gewone Sandero, gespierdere voor- en achterbumpers, en bredere wielkasten. Zijn kofferbak is kleiner dan die van concurrerende kleine elektrische auto's, waaronder de Renault Zoe en Peugeot e-208. Net als bij zijn rivalen kunnen de stoelen van de Spring worden gesplitst en opgeklapt als je meer ruimte nodig hebt.

2022 Dacia Sprıng Electric

De elektrische motor van de Spring wordt aangedreven door een  26.8kWh batterij paketten en produceert slechts 44 pk, maar dat is genoeg voor een begrensde topsnelheid van 78 km/u. Volgens de WLTP-testcyclus kan de auto tussen twee oplaadbeurten tot 140 mijl afleggen. Dat is veel minder dan de Zoe of de e-208 kunnen bereiken, maar wel verder dan de Honda E en op gelijke hoogte met de Mini Electric. Een volledige lading duurt 14 uur via een stopcontact thuis of vijf uur met een muurlader van 7 kW.

2022 Dacia Sprıng Electric

Bij een openbaar oplaadpunt van 30 kW daalt de oplaadtijd van 80% tot minder dan een uur. Gebruikers kunnen via een gratis app volgen hoeveel actieradius en lading hun auto heeft.
Tot de standaarduitrusting behoren centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ramen en een 3,5-inch bestuurdersinformatiedisplay tussen de draaiknoppen voorin.

2022 Dacia Sprıng Electric

Het 7,0-inch touchscreen infotainment systeem met Apple CarPlay en Android Auto is als optie verkrijgbaar, samen met airconditioning en een achteruitrijcamera. Automatische noodremmen zijn ook standaard. 
 

vanaf € 18.550

Emily A.

 

Vorig Nieuws2022 BMW M8 Gran Coupe prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsLamborghini zei vaarwel tegen de benzinemotor.