2024 Dacia Spring

2024 Dacia Spring

Het nieuwe model dat de Dacia Spring moet vervangen, is aangekondigd en zal in 2024 op de markt komen.

Groupe Renault heeft vorige week vrijdag belangrijke uitspraken gedaan in zijn persbericht. De Franse fabrikant heeft de roadmap voor zijn nieuwe producten getekend, met de aankondiging dat het uit het afbouwproces is gekomen dat al twee jaar aan de gang is. Ze deelden nieuwe concepten en waterstofprojecten, evenals innovaties in elektrische modellen.

2024 Dacia Spring
Op de foto ziet u de EV-kaart die Renault plant tot 2025. Voor 2024 kunnen in totaal zes geëlektrificeerde modellen worden voorspeld. Het is bekend dat 4 daarvan modellen van het merk Renault zullen zijn en twee daarvan de R4 en R5.

Oplettende lezers zullen echter de afgebeelde mock-up met Dacia-logo opmerken. Volgens Renault zal dit model de opvolger worden van de Spring. Dacia Spring, Europa's goedkoopste elektrische model, verkoopt nu al goed. Renault verklaarde zelfs dat het uit China geïmporteerde model nu orders voor 46.000 eenheden heeft ontvangen.

2024 Dacia Spring

Tijdens de conferentie bevestigde Renault-baas Luca de Meo dat de nieuwe elektrische Dacia zal worden aangedreven door het CMF-A-platform. De boog, die momenteel in het A-segment zit, zal zijn afmetingen niet veranderen in de nieuwe generatie versie. In ieder geval is de herziening van de CMF-A architectuur een teken dat hij klein van formaat zal zijn.

 

Emily A.

Vorig NieuwsLexus elektrische sportwagen
Volgende NieuwsNieuwe Renault op waterstof