Dacia Manifesto Concept Eigenschappen uitgelegd:

Dacia Manifesto Concept Eigenschappen uitgelegd:

Dacia verraste haar fans met de aankondiging van haar nieuwe serie auto, Manifesto.

We hebben slecht nieuws voor degenen die dit voertuig hebben gezien. Want dit futuristische elektrische concept is niet ontworpen voor productie. We verwachten echter dat sommige kenmerken zullen worden gebruikt in nieuwe Dacia-modellen.

Dacia beschrijft de Manifesto als een "basic, coole, robuuste, betaalbare en milieuvriendelijke auto" en een "laboratorium voor ideeën".

Het belangrijkste kenmerk van het voertuig zijn misschien wel de grote lucht loze banden, die lekvrij en milieuvriendelijk zijn.

Het concept heeft ook een verlichte grille met Dacia's nieuwe embleem. Die heeft echter één afneembare LED-unit waarmee hij als zaklamp kan worden gebruikt in plaats van traditionele koplampen. Voor de carrosserie panelen gebruikten de ontwerpers een nieuw materiaal, Starkle genaamd, dat gemaakt is van 20 procent gerecycled plastic.

Dacia Manifesto

De cabine is volledig waterdicht.

Binnenin vinden we twee stoelen met afneembare hoezen, die alleen als slaapzak worden gebruikt. Achter het stuurwiel met geïntegreerde knoppen bevindt zich een eenvoudig ogend digitaal instrumentenpaneel, terwijl alle infotainment- en connectiviteits functies worden beheerd door de smartphone van de bestuurder.

Een ander praktisch kenmerk is de verwijderbare accu aan de achterzijde, die elk apparaat kan voeden via een stopcontact en USB-aansluitingen. Tot slot kan het achterste gedeelte worden gebruikt als werkbank.

 De Manifesto concept zal zijn debuut maken op de 2022 Paris Motor Show, die zijn deuren opent op 18 oktober.

 

Emily A.

Vorig NieuwsFord onthult de nieuwe Transit Custom:
Volgende NieuwsNissan X-Trail; e-power: