2022 Dacia Jagger prijs en kenmerken:

2022 Dacia Jagger prijs en kenmerken:

De nieuwe Dacia Jagger is een ruime en comfortabele gezinsauto met zeven zitplaatsen.

De Jogger is eigenlijk gebaseerd op hetzelfde platform als Dacia's piepkleine Sandero, maar dit platform is uitgebreid om plaats te bieden aan de Jogger, omdat hij groter kan worden gemaakt.
De Jogger bereikt een lengte van 4,5 meter en is daarmee het hoogste model dat Dacia momenteel produceert. Het geeft de jogger ook een royale bodemvrijheid van 20 cm voor lichte off-road missies.
Hij krijgt een aparte look, maar u zult zijn gezicht herkennen van de Sandero, met zijn Y-vormige dagrijverlichting en langwerpige grille, hoewel de Jogger standaard met LED-koplampen wordt geleverd.

2022 Dacia Jagger

Aan de achterkant heeft de Jogger gestapelde achterlichten en een brede achterklep. Met een lage laadrand is het volgens Dacia uiterst gemakkelijk om de Jogger in te laden en er elke dag mee te leven.

In de dikke wielkasten met kunststof voeringen van de Jogger zitten op sommige modellen Dacia's Flex Wheels, die eruitzien als legeringen, maar blijkbaar robuuster en minder duur zijn om te vervangen als dat nodig is.
De Jogger wordt geleverd met een slim dakrail systeem dat van de middenklasse Comfort bekleding verandert in een rek voor ski's of fietsen met een laadvermogen van 80 kg.

Er zal ook een speciale Extreme SE-versie beschikbaar zijn bij de lancering, die u op deze beelden kunt zien. Deze zal meer lijken op de Stepway-modellen elders in het gamma, met Dacia's grijze skidplaten voor en achter en legeringen, buitenspiegels, dakrails en haaien vin antenne.
Wat het interieur betreft, zal iedereen die onlangs de binnenkant van Dacia's Sandero heeft gezien, de vele stukjes herkennen die zijn overgenomen. Het stuurwiel, de ventilatieopeningen en de knoppen voor de klimaatregeling, zoals de versnellingspook, zijn ook vertrouwd.

2022 Dacia Jagger

Op hogere modellen loopt een stoffen strip langs de lijn die het infotainment en de instrumenten voor de bestuurder bovenaan scheidt van de bedieningselementen voor het klimaat onderaan. Op lagere modellen is dit het geval kunststof.

Er zijn drie verschillende systemen in de Jogger voor informatie en entertainment. Het meest eenvoudige Essential-model krijgt Dacia's Media Control-systeem, dat via een gratis app je smartphone als display gebruikt.
Vervolgens komt de Comfort-uitvoering en het hogere Media Display-systeem met een speciaal 8-inch display en bekabelde Apple CarPlay en Android Auto.

2022 Dacia Jagger

Aan de top van het gamma in Extreme SE wagens staat de Media Nav die je op deze foto's ziet, hetzelfde scherm, maar dan met ingebouwde satellietnavigatie en draadloze smartphone connectiviteit.
De Jogger wordt geleverd als model met zeven zitplaatsen. De achterste stoelen kunnen worden opgeklapt, naar voren worden gerold en verwijderd, terwijl de middelste rij kan worden gesplitst in 60-40 configuraties, maar alleen opgeklapt en opgerold.

Binnenin is er echt plaats voor zeven volwassenen en een bagageruimte van 160 liter met alle zeven stoelen op hun plaats. In de vijf zitter stand loopt dat op tot maar liefst 708 liter.

2022 Dacia Jagger

Dacia is ook onvermurwbaar door te stellen dat de cabine 24 liter aan opbergruimte bevat, zoals de deurvakken, het dashboardkastje en het armste un vak.
Tot slot zijn er drie motoropties voor de Jogger. Vanaf de lancering zal het een turbocharged 1.0-liter drie-cilinder benzine zijn die 110 pk produceert met een zes-versnellingsbak.

Een andere 1,0-liter turbo die 100 pk levert, maar deze keer op benzine of LPG. Hij kan schakelen tussen de twee met het voordeel dat LPG goedkoper is aan de pomp. Ook deze krijgt een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Een hybride model zal later in 2023 in de serie worden opgenomen. De 1.6 benzinemotor zal bestaan uit een batterij en een elektromotor en zal in stedelijke gebieden tot 80% van de tijd in de elektrische modus kunnen rijden om het brandstofverbruik te maximaliseren. Dit hybride model zal een automatische transmissie krijgen.

Het Essential-model heeft voorzieningen als handbediende airconditioning, cruise control met snelheidsbegrenzer, parkeersensoren achter, verstelbaar stuur, automatische koplampen, mistlampen voor, elektrisch bedienbare voorruiten en een automatisch noodrem systeem.

Comfort-auto's zijn uitgerust met modulaire dakrails, portier grepen in carrosseriekleur, elektrisch verstelbare en ver warm bare buitenspiegels met afwerking in donker metaal, automatische ruitenwissers, parkeersensoren achter met achteruitrijcamera en 16-inch
 Flex stalen velgen worden toegevoegd.

Daarna komt de topklasse Extreme SE met voorzieningen als zwart gecoate 16-inch lichtmetalen velgen en parkeersensoren voor en achter met achteruitkijk camera. 

 

vanaf € 19.150

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Yamaha EO1 VE EO2 elektrische scooter functie:
Volgende Nieuws2022 Fiat 500 Electric prijs en kenmerken: