2022 Yamaha EO1 VE EO2 elektrische scooter functie:

2022 Yamaha EO1 VE EO2 elektrische scooter functie:

Yamaha gaat in productie met twee elektrische scooter versies, de nieuwe EO1 en EO2.

Yamaha heeft aangekondigd dat het bedrijf dit jaar twee elektrische scooters zal lanceren voor de Europese en Aziatische markten, ook hebben ze gedeeld uit welke concepten de nieuwe scooters zullen voortkomen. Er is aangekondigd dat zowel Yamaha's E01 als E02 elektrische scooter concepten in productie zullen gaan.

Yamaha onthulde hun E01 en E02 elektrische scooter concepten op de 2019 Tokyo Motor Show.
Yamaha heeft al eerder kleine stappen gezet in de richting van de ontwikkeling van elektrische scooters, maar heeft daarbij vaak hulp van buitenaf, zoals een partnerschap met elektrische scooter fabrikant Gogoro.

Maar de concepten die werden onthuld op de 2019 Tokyo Motor Show toonden Yamaha's intentie om volledig elektrische tweewielers in eigen huis te ontwikkelen. Sindsdien hebben ze hun mond gehouden.

Maar hij was verrast toen hij in mei patentafbeeldingen zag die een grotendeels productieklare versie van Yamaha's E01 elektrische scooter onthulden.

2022 Yamaha EO1 elektrische scooter

Met Yamaha's laatste aankondiging van 2022 productieplannen voor haar Europese en Aziatische e-scooters, zijn de onderdelen eindelijk op hun plaats gevallen.

De E01 elektrische scooter zal gelijkwaardig zijn aan de 125cc klasse, maar we kennen de officiële specificaties van de scooter nog niet.

Verwacht wordt dat hij een vermogen van 11 kW of minder zal hebben om te voldoen aan de desbetreffende Europese goedkeuringsklasse voor lichte elektrische scooters.

Vergelijkbare elektrische scooters hebben meestal een topsnelheid van rond de 90 km/u.

Patentafbeeldingen toonden een groot, niet-verwijderbaar accupakket dat in het midden van het frame is gemonteerd en veel ruimte inneemt waar een traditionele scooter een overgangsgebied zou zijn.

De motor is net achter de accu gemonteerd met een ketting- of riemaandrijving die hem met het achterwiel verbindt.
Een laadpoort, ook zichtbaar aan de voorkant van de scooter, maakt handig opladen mogelijk door hem op de neus te parkeren.

 

2022 Yamaha EO2 elektrische scooter

De Yamaha E02 elektrische scooter is een kleiner voertuig dat naar verwachting in de 50cc-klasse terecht zal komen.

Dit betekent dat hij mogelijk een lager motorvermogen heeft van maximaal 4 kW en een lagere topsnelheid van ongeveer 45 km/u.

Hoewel de scooter kleiner is, biedt hij interessante ont werpopties zoals een zitplaats voor twee bestuurders en een eenzijdige schommel.

De elektrische scooter van Yamaha, de E02, zal waarschijnlijk verwisselbare accu's hebben, aangezien kleinere pakketten lichter zijn en minder capaciteit hebben, waardoor handigere oplaad oplossingen nodig zijn.

Yamaha's eerdere samenwerking met Gogoro betekent dat de iconische groene en zwarte Gogoro-batterijen de scooter zullen sieren.

Yamaha heeft nog geen vaste datum bekendgemaakt voor de introductie van de productieversies van beide scooters. Maar het bedrijf lijkt er vrij zeker van dat 2022 het jaar is waarin hun nieuwste elektrische scooters eindelijk in Azië en Europa op de markt zullen komen. 
 

Emiy A.

Vorig Nieuws2022 Skoda Fabia prijs en kenmerken:
Volgende Nieuws2022 Dacia Jagger prijs en kenmerken: